close
Oceania

Major Cay sau Insula Porcilor din Bahamas

Poate ati auzit de Insula Porcilor din Bahamas. Numele sau oficial este de Major Cay si se gaseste in preajma arhipelagului Exuma din statul Commonwealth Bahamas.

Insula Porcilor nu este populata de catre oameni, ci doar de porci care inoata in apele calde din jurul insulei. Nu, nu sunt crescuti pentru carne, ci au devenit atractie turistica pentru toti cei care ajung in zona. Originea porcilor pe insula este pur anecdotica, insa ca orice poveste, pare sa aiba un sambure de adevar. Se pare ca in urma cu mult timp, niste marinari au abandonat mai multi porci pe aceasta insula (stiind ca aceasta are 3 izvoare de apa dulce), pentru a nu le consuma apa de pe nava si pentru nu umple corabia de fecale. Legenda spune ca marinarii nu s-au mai intors niciodata, iar porcii au supravietuit datorita mancarii in exces si a resturilor ajunse la tarm de la diferite nave din zona.

Astazi, ei sunt hraniti de turisti, dar si de catre autoritati, tocmai pentru a mentine interesul turistilor in zona.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA svini-v-vode-18 insula porcilor 9 insula porcilor 8 insula porcilor 7 insula porcilor 6 insula porcilor 5 insula porcilor 4 insula porcilor 3 insula porcilor 2 627x0 insula porcilor
Animalele au ajuns atat de obisnuite cu oamenii, incat accepta bucuroase sa inoate impreuna, ba chiar sunt suficient de indraznete cat sa incerce sa se urce intr-o barca. Totusi, sunt prietenoase, de unde si interesul turistilor de a vizita insula Porcilor.

Cum ajungeti acolo? Probabil ca daca ajungeti in Bahamas, aterizati pe aeroportul din Nassau, de unde sunteti preluati de catre barci ale diferitor resorturi de lux din zona. Tot ei sunt cei care organizeaza excursii in zona, plus ca sunt si excursii independente pentru cei care nu sunt cazati in resorturi, ci pe insula principala.