close

Palma de Mallorca este capitala provinciei autonome Insulele Baleare din Spania. Este situata la nord-vest de Ibiza si este cea mai mare insula din zona.

Daca nu ati ajuns pana acum aici si va auziti prietenii ca pleaca in excursie in Mallorca va sfatuim sa nu ezitati si sa plecati cu ei. Este o statiune de vacanta ce satisface nevoile fiecaruia: fie ca vreti sa stati la un resort luxox si sa beti un cocktail pe plaja, fie ca vreti sa vizitati si sa va distrati cu un buget minim.
O parte din intinderea insulei a fost preluata de dezvoltatorii hotelieri si transformata in zona de lux. Aici agitatia este la ordinea zilei. Dar daca nu va plac multimile va recomandam partea de sud a insulei unde inca mai exista plaje neexploatate de om. Din cele aproximativ 200 de plaje in total sigur veti gasi un loc care sa completeze decorul unui concediu perfect.

Mallorca are multe cladiri minunate conservate inca din Evul Mediu. Veti putea admira completarea si imbinarea perfecta a cladirilor istorice cu cele moderne. Bogata istorie culturala a lasat in urma multe locuri remarcabile: castele si ruine, catedrale si manastiri, gradinile Manor, si o serie de galerii de arta si muzee. Renumele acestei insule face ca navigatul sa fie principalul punct de atractie. S-au creat porturi pentru clasele de top unde acosteaza anul vasele de croaziera de lux cu turisti dornici sa exploreze. Pentru persoanele care nu isi permit o croaziera sau sa detina un yacht personal sunt excursii de o zi sau de o jumatate de zi cu barci disponibile in porturi.

Palma de Mallorca; view over water feature; towars the cathedral La Seu

ghid_mallorca

mallorca5

palma-de-mallorca

mallorca2

mallorca1

mallorca4

mallorca3

Mallorca  are, de asemenea, ca toate celelalte destinatii din Europa, o viata de noapte extrem de variata, cu restaurante de calitate superioara si o serie de baruri si cluburi de noapte deschise pana tarziu. Toate aceste distractii nu le veti gasi si in partea de sud, spre bucuria celor care vor sa petreaca un concediu linistit, departe de tumultul orasului. Aici veti putea contempla cu natura si sa va refaceti pentru intoarcerea acasa, in rutina de zi cu zi.

Va invitam sa faceti o excursie in cea mai populara destinatie turistica din Europa!

Tags : mallorca