close
Destinatii ⇣Romania

Manastirea Putna – cum ajungeti acolo

Despre Manastirea Putna se spun multe, de la legende si mituri si pana la fapte adevarate, ce-au fost de-a lungul timpului, insa  cel mai bine le veti auzi chiar voi insiva direct la fata locului. Construita la ordinele lui Stefan Cel Mare incepand anul 1466, manastirea a trecut de-a lungul timpului prin mai multe distrugeri, insa este cunoscuta nu neaparat pentru intamplarile care au avut loc acolo, ci mai degraba pentru acolo este inmormantat insusi Stefan cel Mare.

Manastirea Putna poarta hramul “Adormirii Maicii Domnului” si, bineinteles, este de confesiune ortodoxa, la fel ca si celelalte manastiri despre care am vorbit pana acum (Varatec, Voronet si Bistrita).
manastirea putna 11 manastirea putna 10 manastirea putna 9 manastirea putna 8 manastirea putna 7 manastirea putna 6 manastirea putna 5 manastirea putna 4 manastirea putna 3 manastirea putna  2 manastirea putna

Cum ajungeti la manastirea Putna?

Ea se afla localizata la circa treizecisitrei de kilometri de orasul sucevean Radauti si la circa 72 de kilometri fata de Suceava, deci cam cale de o ora cu masina si de un pic mai mult cu autocarul. Ca sa ajungeti acolo trebuie sa plecati din Radauti pe drumul national 2H pana in dreptul localitatii Vicovu de Jos, dupa care sa patrundeti pe 2E si sa mergeti drept inainte pana la primul indicator spre satul Bivolaria. Ajunsi in sat, veti merge pe strada Stefan cel Mare pana in satul Putna, acolo unde orice localnic va poate indruma spre manastire.

Daca mergeti in calitate de pelerini si vreti sa stati cel putin o noapte, sa stiti ca la manastire se gasesc si camere de inchiriat, fie in camere de 2 paturi, fie in camere cu 5-28 de paturi, in functie si de buget si de locurile ramase disponibile.

Biserica este deschisa in fiecare zi a saptamanii, intre orele 7 dimineata si 7 seara, exceptie fiind in zilele de hram si in zilele in care au loc slujbe nocturne, in care accesul este permis si mai tarziu.