Unul dintre lucrurile mele preferate, atunci cand ajung in Germania, este sa merg in restaurantele cele mai aglomerate si sa mananc laolalta cu localnicii. Sigur, nu sunt cele mai aspectuoase restaurante, dar cu siguranta servesc cele mai populare mancaruri nemtesti.

Pentru azi v-am pregatit o serie de recomandari, unele cat se poate de banale, dar pe care trebuie sa le incercati gatite… la mama lor acasa:
1) Clasicul snitel. La nemti, snitelul se serveste deseori cu o felie de lamaie deasupra. Multa lume nu stie acest aspect, dar daca cereti un Wiener Schnitzel veti primi cu carne de vita, iar daca cereti schnitzel Wiener veti primi cu carne de porc. De asemenea, daca cereti un Hamburg Schnitzel, acesta va veni cu un ou (prajit, tip ochi) deasupra, iar daca veti cere tip Holsten, va veni „la pachet” cu hamsii, oua si capere.
wienerschnitzelvienneseschnitzel

2) Carnati. Nemtii au peste 1500 de tipuri de carnati, insa va avertizez de pe acum ca nu toate vor fi pe placul vostru. Comandati bratwurst daca vreti sa mergeti la sigur (carnati fripti), Wiener wurst (carnat afumat si apoi fiert), iar daca sunteti mai aventurosi de fel, puteti incerca blutwurst sau schwarzwurst, carnati facuti cu sange si apoi preparati.
800px-Blutwurst

3) Clatite de cartofi. Nemtii le spun Kartoffelpuffer si se fac in tigaie. Se servesc fie ca fel principal, fie alaturi de carne (de porc sau peste), iar pe timp de iarna se servesc cu dulceata sau cu zahar si scortisoara. Pot fi cumparate si de pe strada, mai ales pe timp de iarna.
kartoffelpuffer

4) Rote grutze. Este un tip de budinca foarte populara in zona de nord, facuta cu coacaze rosii si negre, cu zmeura si, cateodata, chiar cu cirese sau capsuni (mai rar). Se serveste simpla, cu sos de vanilie sau chiar cu lapte si atat.