close

Marele Canion sau Marele Canion al fluviului Colorado  repezinta un canion foarte lung si adanc sapat de fluviul Colorado din Statele Unite ale Americii. El este rezultatul eroziunii apei fluviului Colorado timp de milioane de ani. Aceasta minune a naturii este unul dintre primele parcuri nationale create de americani.
Marele Canion este pe departe cea mai complexa destinatie de vacanta pe care o puteti alege indiferent de anotimp. Are milioane de fapte, informatii, povesti, istorie, geologie si zone de studiat si explorat.

Privit din elicopter sau avion arata ca o prapastie care are o lungime de aproximativ 446 km  si o inaltime de pana la 18 km, in functie de zone. Este una din cele mai mari revervatii naturale din lume si cuprinde aproximativ 70 de specii de mamifere, 250 de specii de pasari, 25 de tipuri de reptile si cinci specii de amfibieni.

Daca veti reusi sa ajungeti aici, va garantam ca va fi o experienta care va va schimba viata! In functie de momentul zilei sau de anotimpul in care va veti plimba prin Marel Canion soarele se va juca cu imaginile. Lumina lui va crea umbre pe peretii stancosi multicolorati si le va modifica aspectul. Va fi un deliciu pentru aventurieri si pentru iubitorii de natura.

marele_canion2

marele_canion1

marele_canion3

USA; Utah; Lake Powell; Weathering Pit Ridge; Padre Bay

marele_canion7

marele_canion4

Peisajul natural ofera un cadru ideal pentru a intreprinde activitati in aer liber, de la drumetii la rafting. Va recomandam sa mergeti pentru ca amploarea peisajelor va va crea sa venerati  frumusetea impresionanta a Marelui Canion. Si cu siguranta nu veti fi singurii; aceeasi senzatie este transmisa si milioanelor de oameni care il viziteaza anual.

Imaginea conturata de filmele cu cowboy vazute mereu la televizor sau cinema se va ofili in fata grandorii si realitatii acestei minuni. O data ajunsi acolo va recomandam sa inchiriati un elicopter si sa faceti un tur privind de sus forta apei de a modifica si a sculpta pana si cea mai dura stanca!

C

Tags : marele canion