close
Destinatii ⇣Spania

Mituri despre Spania: Sagrada Familia, Paella, fotbal si altele.

Cand vine vorba de turism, oamenii se bazeaza mult si pe stereotipuri. Astfel se propaga mituri despre anumite popoare, dar si despre anumite tari. De exemplu, probabil am auzit cu totii ca germanii sunt foarte punctuali, ca francezii poarta berete, ca irlandezii beau bere in continuu etc. Din categoria mituri, azi vorbim un pic despre Spania si miturile ei, caci activitatea ziarelor si a revistelor de turism a insamantat idei cat se poate de gresite.

Primul mit: La Sagrada Familia este catedrala Barcelonei. Total FALS!
Titulatura oficiala de catedrala a Barcelonei o poarta Catedrala Sfanei Eulalia. Ea se gaseste in Placa de la Seu, langa cartierul Gotic. La Sagrada Familia este BAZILICA, nu catedrala, chiar daca multa lume nu face diferenta.
sagrada familia
Al doilea mit: Alergatul cu taurii e sportul national al Spaniei. FALS! In primul rand, nici alergatul cu taurii si nici corida nu sunt sporturi in sine. In realitate, sportul national al Spaniei este fotbalul, dovada ca “Primera Division” este socotit a fi cel mai bun campionat de fotbal din lume.
matador
Al treilea mit: Paella e o mancare cu fructe de mare. Fals! E o mancare de orez, care poate contine fructe de mare (dar fructe de mare putem pune si pe pizza, la o adica). Cel mai cunoscut tip de Paella este Paella Valenciana, care contine adesea carne de pui, de porc si de iepure sau chiar si de melci.

Al patrulea mit: Bautura cea mai populara in Spania este Sangria. FALS! Spaniolii iubesc berea si vinul la fel de mult cum le iubesc si romanii. Sangria este mai mult o bautura de petrecere, care e consumata mai mult de catre turisti. Mare atentie aici, caci proprietarii de baruri stiu asta si pot creste preturile in consecinta.

Al cincilea mit: Bacsisul este obligatoriu in Spania. FALS! Din contra chiar, mai ales pentru notele de plata mici, nu se lasa bacsis. Ospatarii nu asteapta bani in plus si vor fi intotdeauna pregatiti sa dea restul pana la ultimul cent.

Tags : mituripaellaprimera divisionsagrada familiaspania