close

Mongolia este o republica din Asia Centrala ce se invecineaza la nord cu Rusia si la sud cu Republica Populara Chineza. Mongolia este o tara a contrastelor. Astfel aici veti intalni zone cu desert, dar si munti imbracati in zapada. Este locul in care cultura si traditiile fac parte din viata de zi cu zi a locuitorilor. Acestia le respecta cu sfintenie si reusesc sa le transmita mai departe noilor generatii.Capitala acestei tari este Ulaanbaatar si este cea mai rece din lume. In perioada iernii vremea este foarte rece, temperaturiile ajungand si pana la -22 grade C pe teritoriul tarii. Daca sunteti iubitori de asiatici sau va place veselia pe care o emana acesti oameni va recomand sa le vizitati tara. Sunt persoane mai marunte in comparatie cu noi, simple si extrem de primitoare.

vacanta mongolia (1)

Ca sa ma intelegeti mai bine cum sunt acestia, ganditi-va la persoanele autetice din satele noastre. Oameni cu experienta a vietii, incercati de greutati, dar care continua sa zambeasca. Si in acelasi timp ii fac pe cei din jur sa priveasca jumatatea plina a paharului. 🙂

vacanta mongolia (7)

Daca ajungeti in Mongolia nu trebuie sa ratati plimbarile cu camila prin zona desertoasa sau cu calul prin munti. Iar in timpul acestor trasee va puteti bucura si de cantecele localnicilor ce va vor insoti pe post de ghizi. Va va fi foarte greu sa intelegeti ce canta, dar sunetele sunt foarte placute. Este normal ca melodiile traditionale sa fie in limba lor materna, mongola, nu in engleza. Localnicii isi folosesc vocile pentru a imita sunetul unui fluier sau diverse sunete din natura.

vacanta mongolia (4)

Va recomand sa le vizitati tara in perioada verii cand are loc festivalul Naadam. Acesta se remarca prin curse de cai, lupte mongoleze sau tras cu arcul. In acele momente totul imbraca haine de sarbatoare, inclusiv animalele beneficiaza de acest privilegiu. Va garantez ca va veti bucura de o experienta minunata.

mongolia

nadaam_festival

Si daca vreti sa patrundeti si mai mult in cultura si istoria lor nu mergeti sa va cazati la hotel. Au zone special amenajate cu tabere care arata exact ca cele ale triburilor nomade mongoleze. Desi veti sta la cort, veti experimenta o perioada de mult apusa. Patronii acestor tabere au avut grija sa reproduca acea perioada pana in cel mai mic detaliu. Ele sunt asezate destul de departe de orase in dune de desert sau in interiorul parcurilor nationale. Prin intermediul acestor tabere veti avea parte si de o serie de activitati si excursii prin cele mai atractive locuri mongoleze.

vacanta mongolia (2)

Din punct de vedere al promovarii zonelor turistice, ei nu sunt foarte dezvoltati. Inca nu au formata acea cultura a marketingului in turism. Dar au noroc cu frumusetile cu care i-a inzestrat natura si povestile pe care istoria le-a lasat in urma. Tocmai de aceea Travelica va recomanda sa mergeti in vizita. Nu foarte multe persoane fac asta pentru ca nu au suficiente informatii. Tocmai de aceea sunt aici: pentru a va raspunde la toate intrebarile si curiozitatile voastre.

vacanta mongolia (5)

Asa ca daca vreti sa aflati informatii suplimentare va astept sa ma contactati prin intermediul rubricii de comentarii a articolului sau prin email !

 

Tags : mongoliavacanta mongolia