close
Asia

Motive sa vizitati Taiwan

Taiwan este o tara din ce in ce mai populara, plus ca are un stil de viata destul de liberal. Daca luam in considerare ca are si o serie de obiective turistice importante, atunci aveti motivul perfect sa ajungeti si in acest loc daca va arde de calatorii.

1) Pentru ca in Taiwan gasiti cladirea Taiwan 101, cunoscuta ca fiind cea de-a patra cladire ca inaltime din lume. Poate rezista la cutremure de 8 grade pe scara Richter si la vanturi de 200 de km/h.

2) Pentru amatorii de pisici, acesta e locul potrivit. Pisicile domina orasul si abia asteapta sa fie hranite.
20-if-you-are-a-cat-person-you-are-guaranteed-to-like-taiwan-not-because-of-hello-kitty-but-actual-cat-cafes-were-first-established-in-taipei-before-taking-off-in-japan-and-now-the-us-cats-are-everywhere

3) Stiati ca sportul national este baseball-ul? Multi dintre jucatorii din Taiwan ajung in SUA la echipele mari, atat de ridicat este nivelul.
17-baseball-is-the-national-sport-and-taiwan-is-the-world-record-holder-for-most-little-league-titles-won-17

4) Daca va place sa gustati o bautura buna, atunci trebuie sa stiti ca whiskey-ul national tocmai ce a castigat titlul de cea mai buna bautura din hamei in 2015. Kavalan se numeste si poate fi achizitionata din orice magazin de tip duty free (pentru a il achizitiona la un pret mai bun).
kavalan 2015

5) In Taipei gasiti o multime de parcuri in care au fost expuse sau care au fost lasati artistii locali sa experimenteze cu natura. Unul dintre cele mai interesante parcuri este Huashan 1914 Creative Park din Taipei.

6) In Taiwan o sa mancati cea mai buna supa de vita din lume, supa cu galuste Din Tay Fung, precum si omleta taiwaneza din scoici.
taiwan food

7) Cam acesta e micul dejun clasic (pentru doua persoane): lapte de soia, claite, omleta si paine proaspat facuta.
taiwan breakfast

8) Pentru ca aici o sa gasiti fructe unice in lume, cum sunt guavele roz, de exemplu.
5-taiwan-also-has-some-crazy-fruit-that-youre-not-going-to-see-anywhere-else-such-as-pink-guava-wax-apples-and-buddhas-head

9) Pentru ca iesirile in natura se soldeaza cu privelisti in genul:
cascada taiwan

10) O buna portiune din Kenting National Park consta in plaje virgine, spectaculoase, dar si locuri linistite, cu plaje cu nisip fin, amenajate special pentru turisti.
8-taiwans-southern-tip-boasts-beautiful-white-sand-beaches-such-as-those-that-make-up-the-coast-along-kenting-national-park

In plus, relieful e variat: aveti munti la mica distanta de marile orase si fata de statiuni, precum si plaje bine ingrijite, la care se adauga importante obiective turistice despre care vom discuta cu o alta ocazie.