close
Italia

Napoli – destinatie de vacanta? Da si nu!

Daca va tenteaza o vacanta scurta in Italia, poate ca ar fi mai bine sa va orientati in alta parte decat Napoli. De ce? In articolul care urmeaza o sa va povestim atat lucrurile bune, cat si pe cele rele, care “fac de rusine” acest loc.

Mai intai trebuie sa stiti ca Napoli este in zona de sud a Italiei, intr-o zona numita Mezzogiorno. Italia a fost vizitata de peste 48 de milioane de turisti anul trecut, dintre care putin peste 5 milioane au ajuns si in zona Napoli. De ce?

Ei bine, sa incepem cu lucrurile rele:

1) pentru ca este destul de greu pentru cei care ajung aici sa prinda feribotul catre Sicilia, de exemplu.
2) pentru ca in imprejurimi si chiar in oras este multa mizerie si pentru ca se zvoneste ca celebra mafie italiana, Camora, arunca intentionat deseuri toxice si radioactive in zona portuara si in imprejurimi;
3) Pentru ca pe langa criminalitatea crescuta, activitatile ilegale si criminalitatea a inceput sa creasca semnificativ pe masura ce in Italia au inceput sa vina tot mai multi emigranti africani.
napoli 4

napoli 3

napoli 2

napoli
4) Pentru ca somajul e in floare, iar Napoli este una dintre cele mai sarace zone ale Italiei.

Si totusi, in Napoli nu sunt numai lucruri rele:
napoli 5
Celebra pizza napoletana aici a fost facuta prima data, de unde si numele. Daca ajungeti acolo, cautati restaurantul Port Alba, caci este cea mai veche pizzerie din Italia, cu o istorie mai veche de 250 de ani.

De asemenea, este un punct bun de tranzit pentru zonele mai spectaculoase ale Italiei, cum ar fi ruinele orasului Pompei, Sicilia, Calabria, coasta Amalfi, etc. De asemenea, sunt si vreo 3 muzee importante, dintre care trebuie sa-l amintitm pe cel de arta, Museo di Capodimonte, acolo unde gasiti operele unor maestri ca Raphael, Michelangelo, Botticelli si altii, dar nimic de importanta deosebita. Daca aveti un timp de vacanta redus, probabil ca Napoli nu e cel mai potrivit loc in care sa va petreceti concediul.