close
Destinatii ⇣EuropaItalia

Napoli – istorie fascinanta si peisaje de vis

Napoli este capitala regiunii Campania si mai este cunoscuta sub numele de provincia Napoli. Zona sa metropolitana este a doua cea mai populata din Italia si una dintre cele mai mari din Europa. Acesta este situata la jumatatea distantei dintre vulcanul Vezuviu si zona vulcanica separata  Campi Flegrei.

harta_napoli

Cum ajungeti:

In Napoli puteti ajunge cu masina persoanala, cu autocarul sau cu avionul. Sunt companii de transport rutier care asigura saptamanal curse catre Italia. Companiile aeriene efectueaza zilnic curse catre Napoli. Puteti alege sa zburati cu cele economice sau cele buisness, in functie de bugetul de care dispuneti. Daca decolati de la Bucuresti veti face 2 ore cu avionul pana in Napoli.

Atractiile zonei:

Cea mai buna pizza din lume o veti manca numai la Napoli. Oriunde va veti afla in oras nu veti fi niciodata departe de un loc in care miroase a pizza proaspata si dedelicioasa coapta in cuptor pe lemne.

Pentru iubitorii de istorie, nici o excursie la Napoli ar fi completa fara o excursie la Pompei si Vezuviu. Siturile arheologice sunt bine intretinute si ofera o vedere inedita. Ele parca vrajesc vizitatorii in timp ce se inalta deasupra golfului.

vulcanul_verzuviu

Opera San Carlo ramane una dintre cele mai bune case de opera din Italia si cea mai veche la activ din Europa. Aici au fost directori mari artisti ca Rossini, Donizetti si Bellini, iar multe dintre cele mai mari opere din lume au fost prntru prima data puse in scena aici.  Cladirea ofera o viziune de opulenta aurita, grandoarea designului regal iluminat si decoratiuni  care au încantat vizitatorii de secole.

opera-San-Carlo-Italia

Orasul lui Pompei este o adevarata lectie de viata. Aici veti vedea cladiri foarte bine conservate, mozaicuri si picturi murale de-o frumuseţe unica si forme pietrificate de oameni rezultate in urma eruptiei vulcanului Vezuviu.

Pe parcursul excursiei puteti vizita: Costiera Amalfitana, Pompei, Amalfi, Sorrento, Insula Capri sau Insula Procida.

insula_procida

napoli2

sorrento

Cea mai buna perioada a anului in care va recomandam sa vizitati Napoli este vara. Veti putea admira strazile pline de flori si agitatie. Pentru pasionatii de distractii orasul are un loc rezervat. Aici vara inseamna sunetul de surf amestecat cu DJi de calitate si in voga in majoritatea cluburilor de noapte de-a lungul coastei.

napoli3

Click  Travel are pregatite pentru voi pachete turistice de nerefuzat! Toate detalii necesare le gasiti aici: www.click-travel.ro/Napoli-Italia

Tags : napoli