close

Astazi ne inchinam in fata unei tari superbe: Noua Zeelanda. Daca ne vom dori vreodata cat mai departe de Romania cu siguranta aici ar trebui sa mergem. Datoritatii asezarii sale in comparatie cu tara noastra, este mult mai indepartata decat Antartica. 🙂 Este acel loc caruia i-am putea spune ca este la “capatul pamantului”. Este o tara insulara formata din doua insule si este situata in sud Vestul Oceanului Pacific.

noua-zeelanda (1)

Cu siguranta Noua Zeelanda este unul din cele mai frumoase locuri de pe planeta. Peisajele sunt incredibile, iar mai toate orasele sale au iesire catre ocean. Plus ca are zone de padure verde si pajisti acoperite de verdeata. Aici temperaturile sunt destul de blande pe tot parcursul anului. Nu veti simti vara torida, dar nici o iarna apriga.

Iar daca ajungeti aici va recomandam sa stati cel putin 10 zile. Deci concediul vostru ar trebui sa fie de 2 saptamani pentru ca din Romania pana in Noua Zeelanda faceti cam 2 zile pe drum. Este normal ca avionul nu este direct si veti avea cel putin 2 escale in functie de companiile alese pentru zbor si de orar.

noua-zeelanda (3)

In momentul in care ati ajuns si v-ati cazat la hotel, Travelica va spune sa mergeti la un centru de inchiriat biciclete si sa incepeti sa vizitati imprejurimile. De altfel bicicleta este este cel mai comun mijloc de transport printre localnici. Va vor placea la nebunie peisajele si mai presus de orice ospitalitatea localnicilor va va face sa va simtiti chiar mai bine ca acasa.

Noua Zeelanda este o tara deosebit de dezvoltata atat economic, cat si cultural, ea avand o istorie bine inradacinata de mai bine de 7 secole. Poate pentru ca nu au griji foarte multe din punct de vedere financiar, oamenii de aici sunt mereu cu zambetul pe buze. Ii veti vedea optimisti gata oricand va sa va sara in ajutor cu absolut orice.

noua-zeelanda (5)

noua-zeelanda (2)

Travelica va spune ca veti ramane placuti impresionati de contrastul dintre munte si mare. Iar daca va plac drumetiile pe munte…aici este locul in care trebuie neaparat sa faceti asta. Pe langa peisaje, muntii va ofera platouri foarte mari cu lacuri si o iarba deasa. In momentul in care am vazut cat de frumoasa e iarba am avut senzatia ca cei de aici se ocupa de taierea si intretinerea ei. Noua Zeelanda este o tara cocheta cu totul. Sa nu va mire daca pe pajisti veti vedea turme de oi. Oieritul este una din cele mai populare meserii de aici. Chiar se mandresc cu cele mai pure rase de oi pe care le comercializeaza in intreaga lume.

noua-zeelanda

noua-zeelanda (6)

Exif_JPEG_422

Voi incerca in articolele urmatoare sa va prezint in detaliu orasele pe care am reusit sa le vizitez in Noua Zeelanda si principalele obiective turistice ale acestora.

Nu am apucat sa va scriu despre chiar tot, in detaliu, deci daca aveti intrebari puteti sa le puneti la rubrica de comentarii de mai jos sau sa ma contactati direct pe email !

Tags : noua zeelanda