close
Japonia

Obiceiuri japoneze neobisnuite pentru straini

Japonia e o tara a misterelor, cu o etica in ceea ce priveste munca, cum in nicio alta tara din lume nu ati mai vazut. Totusi, pe cat de frumoasa e tara, pe atat de ciudate sunt unele obiceiuri, mai ales pentru straini, care nu pot percepe cum pot anumite practici exista intr-o tara atat de civilizata. Iata cateva exemple:

1) Numarul 4 este considerat drept aducator de ghinion. Japonezii sunt atat de superstitiosi incat in cele mai multe cladiri nici macar nu exista etajele de la 40 la 49.

2) Suflatul nasului in public este considerat a fi un lucru scarbos, de-a dreptul dezgustator. In plus, japonezii nici nu concep ideea de a folosi o batista de nas;

3) Daca bacsisul e aproape o regula nescrisa in tarile europene si nu numai, in Japonia, bacsisul poate fi considerat drept o insulta. Aveti grija sa va informati din timp despre politica localurilor in care mergeti cu privire la bacsis.

4) Mancatul pe strada, cu exceptia inghetatei, este considerat nepoliticos;

5) Da, metrourile sunt atat de aglomerate incat exista oameni platiti sa impinga lumea in tramvai, astfel incat usile sa poata fi inchise;

6) Intrucat se munceste extrem de mult, se intampla ca lumea sa adoarma in trenuri si metrouri. Atunci cand adorm iar din intamplare ajung pe umarul unui alt calator, japonezii nu trezesc persoana respectiva decat in foarte putine cazuri.

7) In anumite case si localuri, va trebui sa va schimbati papucii inainte de a merge la baie.

8) E o onoare ca cineva sa fie invitat in casa altcuiva. Prin urmare, intotdeauna musafirul trebuie sa duca un cadou, fie el si simbolic, gazdei. Cadourile sunt vazute ca o forma de respect, iar pentru japonezi, respectul primeaza inainte de toate.

9) E considerat nepoliticos sa va turnati singuri bautura, mai ales daca sunteti la o masa mai mare;

10) Sorbitul taiteilor si a supei nu este considerat nepoliticos, ba chiar din contra, e un semn ca va place mancarea si ca veti mai reveni cu proxima ocazie.
main_heritage