close
Italia

Obiective turistice gratuite in Roma

Vizitati Roma si sunteti limitati de un buget nu tocmai bogat? Atunci sa stiti ca aveti ce vedea, intrucat sunt si obiective turistice gratuite in Roma. Astazi va prezentam doar cateva dintre ele, urmand ca in episoadele urmatoare sa vorbim mai pe larg despre altele asemenea. Asadar, ce e de vazut pe gratis in Roma?

1) Catedrala Sfantului Petru din Vatican.
Pentru necunoscatori, e locul de ingropaciune a mai multor papi. E drept, regulile de acces sunt stricte, iar cozile, daca mergeti in plin sezon, pot fi intimidante. Totusi, ritmul de intrare e destul de rapid, deci nu aveti de asteptat foarte mult. Odata intrati, sa nu ratati scarile care duc spre cripta, acolo unde au fost inmormantati majoritatea conducatorilor Bisericii Catolice.
catedrala sfantului petru

2) Panteonul.
E, poate, cladirea cea mai usor de gasit, fiind situata in centrul istoric. Are o vechime de aproape 1800 de ani, daca nu cumva si mai bine si este deschis aproape pe tot parcursul anului.
pantheon

3) Vizitati Biserica Sfantului Ignazio di Loyola.
E o biserica renumita pentru fresca pe care o prezinta. Se spune ca fresca e cel mai usor de admirat din dreptul unui disc situat pe podeaua de marmura, pozitie din care se vad cele mai spectaculoase decoratiuni ale bisericii.
church-of-santignazio-di-loyola

4) Fantana Trevi – un loc destul de aglomerat, care tocmai a fost deschis din nou marelui public, dupa un amplu proces de restaurare sponsorizat pe deplin (2,4 milioane de Euro) de catre cei de la Fendi. Aruncati cateva monede sau pur si simplu bucurati-va de detalii si de forfota din zona.
fantana trevi

5) Treptele Spaniole. La momentul acesta, Treptele Spaniole sunt inchise pentru restaurare, urmand ca ele sa fie deschise in apropierea sezonului estival. Restaurarea a fost sponsorizata de cei de la BVLGARI.
scarile spaniole roma