close
Destinatii ⇣Germania

Oktoberfest in Munchen – recomandari si nu numai!

Oktoberfest este unul dintre cele mai importante evenimente pentru amatorii de bere, mai ales daca va planificati o excursie in Munchen in perioada aceasta. Oktoberfest si-a inceput a 182-a editie de pe data de 17 septembrie si va tine pana pe 3 octombrie, deci mai aveti circa 2 saptamani la dispozitie pentru a ajunge in Munchen, adevarata casa a acestei sarbatori si sa va bucurati de ea.

Astazi va oferim cateva recomandari si sfaturi cu privire la participarea la acest eveniment, in ideea care multi dintre cei care ajung pentru prima data aici sunt destul de confuzi, mai ales pe fondul aglomeratiei:

1) Sunt sanse mici sa prindeti o masa libera fara rezervare. Unii localnici se pun la coada si de la ore foarte matinale, deci e mai sigur sa va faceti o rezervare, doar grija mare sa ajungeti la timp!

2) In mod traditional, in al doilea weekend, Oktoberfest e invadat de mii de turisti italieni. E o perioada in care fortele de politie germane sunt suplinite chiar de politisti italieni, astfel ca evenimentul e foarte aglomerat si e evitat chiar si de catre localnici.
oktoberfest

3) Daca tot vreti sa va imbracati la modul traditional, sunt haine (un pic cam scumpe) inauntru. Totusi, sa stiti ca germanii nu prea apreciaza modelele de culori tipatoare, hainele traditionale fiind mult mai la moda in cadrul acecstui festival.

4) E imposibil sa nu impartiti mesele, asa ca daca tot sunteti acolo, socializati. Berea naste prieteni, o sa vedeti voi pe propria piele, deci nu are sens sa incercati sa ocupati o masa doar pentru voi fara sa starniti cea dispute.
oktoberfest-2

5) Daca v-ati asezat la masa, o sa fiti serviti, dar regula este sa nu atingeti chelnerita, mai ales daca o vedeti ca are in brate mai multe halbe de bere. De fapt, ar fi bine sa nu o atingeti deloc, pentru ca exista riscul sa fie chemate fortele de ordine.
oktoberfest-3

6) Intotdeauna se zie “Prost!” atunci cand ciocniti berea, chiar daca in romana are o conotatie negativa. Totusi, la nemti inseamna “Noroc!”

7) Foarte important! Sa aveti bani pesin, pentru ca mereu sunt probleme cu POS-urile.