close

Iordania este un tinut imbracat in istorie si care de-a lungul timpului a avut un cuvant de spus mai mereu. Desi este o regiune destul de saraca in resurse naturale, ea nu ofera povesti ale civilizatiilor ce au trecut pe aici si care au lasat in urma dovezi ale existentei lor. Printre acestea se numara si Orasul Petra, cel mai cunoscut obiectiv turistic al Iordaniei.

Din punctul meu de vedere, si cu siguranta si al altora, Petra este una din cele mai importante minuni ale lumii ce se pastreaza pana in zilele noastre. Este un oras unic, construit in totalitate din piatra sculptata in stanca de catre un fost popor arab numit Nabataeans. Acestia s-au stabilit aici in urma cu mai bine de 2000 de ani si se ocupau cu comertul. Pentru ca aveau nevoie de un adapost deasupra capului acestia s-au gandit sa sape in munte si sa creeze galerii care sa arate ca niste camere.

orasul-petra-iordania (1)
J
orasul-petra-iordania (3)

Este incredibil cum au reusit sa realizeze acest oras in piatra cu tehnicile de constructie din acea perioada. Iar detaliul de rezistenta al orasului este ca stanca este din piatra rosiatica ceea ce ii confera o infatisare aparte.

orasul-petra-iordania (6)

Intrarea in oras se face prin Siq, un defileu ingust cu o lungime de peste 1 kilometru, care este inconjurat in ambele parti laterale de stanci cu inaltimi de aproximativ 80 metri. Traseul prin acest defileu este o experienta unica pentru ca veti avea ocazia sa admirati rocile rosiatice si formatiunile create de mama natura. Tot acest drum este ca o pregatire cu pasi inceti pentru intrarea in oras. Abia atunci veti putea vedea ce inseamna colaborarea dintre om si natura si operele de arta create de acestia.

orasul-petra-iordania (4)
orasul-petra-iordania (5)Pentru mine vizita in orasul Petra m-a facut sa imi dau seama cat de mici sunt oamenii in fata naturii si a istoriei si ce lucruri marete au putut sa realizeze stramosii nostrii fara prea multe tehnologii. In acelasi timp abia atunci am inteles de cat de putine lucruri are un om nevoie pentru a fii fericit si a se simti cel mai noroc de pe pamant. Eu va recomand cu placere o vizita daca ajungeti aici. De altfel puteti imbina aceasta calatorie si cu o vizita in Israel, o tara sfanta care se invecineaza cu Iordania.

orasul-petra-iordania (7)

orasul-petra-iordania (8)

Travelica viseara si descopera alaturi de voi cele mai frumoase locuri ale lumii! Impreuna reusim sa vedem partea frumoasa a fiecarei regiuni in parte!

Tags : iordaniaorasul petrapetra iordania