close
Destinatii ⇣

Orfelinatul de Elefanti din Pinnawela, Sri Lanka

Am pregatit articolul de astazi special pentru toti iubitorii de animale. Va mai amintiti celebrul elefant ce ne intampina odinioara la Gradina Zoologica din Bucuresti? Ce spuneti de un orfelinat pentru elefanti? Un loc in care ei sa se simta rasfatati, in largul lor si sa fie lasati sa se plimbe, dar in acelasi timp ingrijiti si tratati de orice boala? Ei bine in Sri Lanka exista un astfel de loc si este situat intr-o rezervatie naturala din localitatea Pinnawela.

orfelinat-elefanti-sri-lanka

Acest orfelinat a luat fiinta in anul 1975 din iubirea si dorinta unor oameni de a salva vietile elefantilor ce piereau pentru ca nu aveau hrana sau se pierdeau de turma sau chiar se imbolnaveau. Pentru ca aceste animale au nevoie in permanenta de apa si adora sa se joace in acest mediu, orfelinatul este construit chiar pe lungimea raului Maha Oya. Initial acesta a avut o suprafata de numai 5 acri, iar de-a lungul timpului s-a tot extinsa pana a ajuns la cei 24 de acri de astazi.

orfelinat-elefanti-sri-lanka (1)

Orfelinatul a fost amenajat astfel incat animalele tinute captive aici sa fie ingrijite si protejate. Toti elefantii care ajung aici sunt in general pui gasiti singuri in jungla si daca nu ar fi salvati nu ar avea nicio sansa sa supravietuiasca. In cele mai multe cazuri mamele acestor pui fie au murit de vreo boala fie au fost ucise de celelalte animale salbatice de prada.

Ingrijitorii parcului au ocazia de a observa inclusiv femelele gestante de elefanti, astfel primul pui s-a nascut aici in anul 1984, iar intre anii 1975 si 2012 s-au mai nascut alti 67 de pui. Orfelinatul din Pinnawela detine in momentul de fata cea mai mare turma de elefanti in captivitate din lume.

orfelinat-elefanti-sri-lanka (2)

Pot sa va spun ca veti adora acest loc pentru ca veti avea ocazia sa va plimbati printre elefanti, sa ii admirati in mediul lor natural si chiar, daca aveti curaj, sa ii hraniti. Pentru mine a fost o experienta unica sa stau in fata unui animal atat de masiv, sa il mangai si el sa nu ripostez, ba chiar m-a privit cu ochi blanzi.

orfelinat-elefanti-sri-lanka (3)

Nu pot spune ca animalele sunt tinute in conditii extraordinare, dar acesta cred ca este un fapt cu care ne-am obisnuit. Bineinteles ca este si extrem de dificil sa poti ingriji o turma atat de mare. In schimb indiferent de cum arata locul, am putut sa vad caldura in ochii elefantilor, nu am simtit tristetea pe care o avea elefantul de la Gradina Zoologica din Bucuresti. Aici animalele se simt libere sa faca ce isi doresc, dar in acelasi timp sunt limitate pentru ca nu pot depasi granitele tarcului in care sunt tinute captive. Eu va recomand sa mergeti la acest orfelinat daca faceti o vizita in Sri Lanka.

orfelinat-elefanti-sri-lanka (4)

Daca va doriti sa ajungeti la Orfelinatul de Elefanti trebuie sa stiti:

Adresa: Kegalle-Rambukkana Rd, Rambukkana 71100, Sri Lanka

Program Vizitare: zilnic intre orele 08:30 si 18:00

Tarife Acces: 700 Rupii Srilankeze

 

 
 

Tags : Orfelinatul de Elefantisri lanka