close
Companii aeriene

Rau de avion? Iata ce puteti face pentru a scapa!

Multe persoane au rau de miscare, indiferent ca merg cu avionul, cu masina, cu trenul sau cu vaporul. In acest articol ne vom axa mai mult pe cum sa nu aveti rau de avion, dar si ce sa faceti astfel incat sa nu va expuneti la riscuri inutile. De exemplu:

1) Evitati sa beti apa de la robinet, intrucat ea este adesea tinuta in rezervoare in care se pot dezvolta anumite culturi de bacterii. Mai mult, in functie de companie, exista sansa ca avionul sa-si fi umplut rezervoarele cu apa in anumite tari in care apa de la robinet nu e tocmai… cea mai curata apa.

2) Mai ales pe cursele low cost, nu cereti paturi sau perne, chiar daca calatoria dureaza mai mult. Multe dintre acestea sunt curate numai la prima cursa din ziua respectiva sau chiar numai dupa ce avionul a plecat de la baza principala.

3) Evitati, pe cat posibil, sa atingeti tava atasata scaunului. Va spuneam aici ca este cel mai murdar loc dintr-un avion si poate gazdui bacterii si virusuri care mai de care mai periculoase. In plus, au fost cazuri in care anumiti parinti si-au schimbat copiii pe acele tavi.

4) Cereti intotdeauna mancare calda, dar nu si bauturi calde. Mancarea este incalzite la temperaturi capabile sa distruga bacteriile cele mai intalnite, insa bauturile sunt arareori incalzite atat de tare, astfel ca exista anumite riscuri.

5) Daca persoana de langa dumneavoastra este bolnava, puteti cere insotitorilor de zbor sa schimbati locul, astfel incat sansele ca voi sa va imbolnaviti sa scada.

6) Nu consumati alimente sau legume despre care stiti ca e posibil sa fermenteze in stomac, intrucat pot provoca senzatii de greata in timpul decolarii, respectiv in timpul aterizarii.

7) Daca puteti sa alegeti din timp scaunele, alegeti-le pe cele de la geam si evitiati-le pe cele din dreptul culoarului mai ales daca zburati in plin sezon de gripa sau alte boli transmisibile pe calea aerului.

8) Beti numai apa imbuteliata si evitati sa cereti bauturi cu gheata. Desi in majoritatea avioanelor, gheata provine din pungi cu gheata, mai exista avioane cu sisteme de racire proprii, dar cu apa din rezervoare despre care am scris mai sus.

9) Nu in ultimul rand, chiar daca acest lucru este recomandat, evitati sa puneti casti sau ale obiecte personale cu care intrati in contact in buzunarul din fata, intrucat multa lume isi pune acolo servetelele folosite, iar bacteriile precum e colli pot supravietui pana la 3 zile acolo.
germs