close
Destinatii ⇣EuropaIslanda

Reykjavik – una din cele mai reci capitale ale Europei !

Reykjavik este capitala Islandei, o tara insulara situata in nordul Europei. Este fara dar si poate cea mai friguroasa capitala a Europei. Iar daca noi mergem aici trebuie sa ne luam ceva haine mai groase pentru ca schimbarea de temperatura va fi destul de brusca. Nu va imaginati ca vara sunt temperaturi cu minus, media e undeva la 10-15 grade celcius. Deci in comparatie cu cele de 40 + din Romania, schimbarea va fi una foarte proeminenta. Dar in afara de asta este un oras foarte frumos, cu atractii naturale foarte intersante, iar unele din ele am putea spune, chiar unice in lume.

Reykjavik University

Rekjavik3

Localizare:

Reykjavik se afla in sud-vestul Islandei, in nordul Europei. Ea are o asezare destul de aproape de Cercul Polar. Astfel pot fi explicate si temperaturile destul de scazute in comparatie cu restul Europei.

harta-Reykjavik

Cum ajungeti aici:

Cea mai rapida varianta si la indemana oricui de a ajunge in Reykjavik din Romania este cu avionul. Daca ati pleca cu masina ati face ceva zile bune pe drum si apoi ar trebui sa luati un feribot. Deci nu se merita la timp pierdut si bani cheltuiti. Avionul este foarte rapid. Trebuie sa stiti in schimb ca nu exista zbor direct din Romania. Veti face cel putin o escala in functie de compania aeriana cu care alegeti sa zburati. Exista si companii low cost care opereaza curse catre Islanda.

Reykjavik

Daca ajungeti la Reykjavik trebuie neaparat sa mergeti si sa vedeti:

1. Laguna Albastra – este unul din cele mai celebre Spa-uri din lume naturale. Veti avea ocazia sa stati in apa aburinda  incalzita natural.  Apa este asezata deasupra unor vulcani. Ma exact aceasta provin din izvoare aflate  la o adancime 2000 de metri de unde lava fierbinte trimite la suprafata apa fierbinte. I se spune laguna albastra pentru ca apa are aceasta culoare ce poate fi observata din indepartare.

laguna-albastra- Reykjavik

2. Muzeul National al Islandei – este locul in care veti putea observa si cunoaste istoria evolutiei poporului islandez inca din cele mai vechi tipuri. El ofera o serie de expozitii fascinante. Si partea interesanta este ca exista o sala in care sunt montate proiectoare pe care se deruleaza imagini din trecuturile insulei.  Astfel veti vedea poze cu asezarile vikinge si medievale. Cu siguranta este una din lectiile de istorie importante si prezentate in mod interactiv. Astfel va fi o placere sa invatati cu au evoluat islandezii. Un din expozitii Expoziția are peste 2.000 de artefacte descoperite in diferite parti ale tarii.

muzeul-national-al-islandei- Reykjavik

muzeul-national-al-islandei- Reykjavik1

3. Aurora Boleara – in locul in care se vede cel mai bine aurora in Reykjavik este amenajat si un centru de invatare a fenomenului. Aici sunt explicate toate principiile formarii acestuia. De altfel veti putea observa si simulatoare de aurora intr-un spatiu inchis. Este o experienta indita si foarte interesant modul de prezentare al oamenilor de stiinta a acestui fenomen.

Aurora over the house

4. Volcano House este locul care prezinta turistilor doua filme unice cu cele mai puternice eruptii vulcanice din ISlanda in ultimii 40 de ani. In acelasi timp sunt expuse bucati din roca si lava vulcanica ce s-a solidificat la contactul cu mediul exterior. Trebuie sa recunosc ca suna foarte interesant. Sa vezi indeaproape si acest fenomen al unei naturii ce se dezlantuie. Si suplimentar sa iti fie explicat in amanunt.

volcano-house-reykjavik

Cand trebuie sa vizitati Reykjavik:

Cu siguranta daca nu sunteti iubitori de frig nu trebuie sa fiti aici pe timpul iernii pentru ca sunt temperaturi cu multe minus grade celsius. In perioada verii este chiar placut. Este ca si cum ar fi primavara de la noi. Asa ca cu o geaca subtire pe voi veti putea sa faceti plimbari linistite pe stazile orasului. Va recomand sa mergeti sa mancati aici. Au anumite specialitatile locale ce va vor rasfata papilele gustative. Desi traiesc intr-un mediu destul de rece, oamenii sunt foarte calzi si primitori.

Cateva imagini cu orasul Reykjavik :

Rekjavik1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rekjavik5

Rekjavik6

Pentru ca povestile pot continua la nesfarsit va astept cu intrebari sau completari in rubrica de comentarii de mai jos, sau puteti sa ma contactati direct pe email daca doriti oferte de turism !

Tags : Reykjavik