close

În lume există muzee despre care puţini turişti ştiu.

Muzeul Mafiei din Las Vegas, America

Se află chiar în centrul oraşului. Este prezentată povestea unor gangsteri celebri. Suprafaţa muzeului este de 41.000 de metri pătraţi.

Muzeul Canalelor din Paris

Sunt prezentate detalii referitoare la sistemul de canalizare al Parisului început în secolul 13. Muzeul este adăpostit de o galerie de 500 de metri.

Muzeul Zgărzilor de Câini din Kent, Anglia

Acolo există o colecţie de peste 100 de zgărzi din Antichitate până în Evul Mediu. Castelul Leeds adăposteşte muzeul.

Muzeul Benzilor Desenate din Bruxelles, Belgia

Muzeul are trei etaje. Se află în clădirea în stil Art Nouveau realizată de faimosul arhitect belgian Victor Horta în 1906. Printre personajele de benzi desenate se numără Tintin, Spirou, Bob și Bobette, Ștrumfii.

Muzeul Pantofilor din Barcelona, Spania

Veţi putea admira pantofi de diferite forme și modele. Muzeul se găseşte într-o casă. Acea casă a fost  în Evul Mediu sediul central al breslei cizmarilor. Veţi descoperi istoria pantofilor, de la sandale antice romane la pantofii renascentiști purtaţi de femeile din familiile nobile. Pantofii din anii 1700 încoace sunt originali şi inventariază modele cum ar fi  cizme ale muschetarilor, papuci arăbești, dar şi pantofi purtați de clovni în Epoca Victoriană.

Muzeul Solniţelor din Gatlinburg, America

Sunt expuse peste 20.000 de exemplare de solniţe pentru sare si piper. Puteţi vedea solniţe si râşniţe de piper care datează chiar din secolul al XV-lea.

Muzeul Cartofilor Prăjiţi din Bruges, Belgia

Lonely Planet a inclus muzeul în  Ghidul “Best in Travel 2013″. Veţi afla istoria cartofului, a cartofilor prăjiţi, a sosurilor care se pun peste aceştia, dar şi a preparatelor rezultate în urma descoperirii cartofului. ”Frietmuseum”a fost deschis în 2008.

 

Tags : deosebitelumemuzee