close

Regiunea Salzburg reprezinta o destinatie de top pentru o vacanta la schi in Austria. Aceasta si-a castigat o reputatie excelenta in ceea ce priveste peisajele montane, partiile sale aflate intr-o foarte buna conditie, precum si schiatul in sine, un sport iubit de locuitorii acestei tari si de straini deopotriva. Astfel, Alpii au devenit unul dintre cele mai importante centre de schi din lume.

Localizare:

Salzburg este al patrulea oras ca marime din Austria, situat in apropiere de granita cu Germania si este o destinatie turistica minunata dupa Viena.

salzburg harta

Cum ajungeti:

Austria este o tara care se afla relativ aproape de Romania, astfel la Sazburg puteti ajunge cu masina, trenul sau avionul.

Cu avionul veti ateriza pe Aeroportul Salzburg – W. A. Mozart care se afla la trei kilometri sud-vest de centrul orasului.

Din Bucuresti puteti merge cu trenul pana la Viena si de acolo sa schimbati cu altul spre Salzburg. Trenurile circula la un interval de 30 de minute in fiecare zi. Deci nu trebuie sa va faceti griji ca veti pierde timp prin gara.

Cu masina trebuie sa iesiti pe la Vama Nadlac. Pentru locuitorii din vestul tarii este mult mai usor sa ajunga la destinatie.

salzburg4

Atractiile zonei:

Castelul Salzburg : a fost cea mai puternic cetate  si ramane cea mai impunatoare din Europa Centrala. Este fara indoiala principala atractie a orasului datorita pozitionarii – poate fi vazut din orice colt al orasului. Parca si azi inca pazeste si vegheaza asupra locuitorilor sai. De sus de la castel  se pot vedea imprejurimile Salzburgului si raul Salzach mai bine decat oriunde altundeva din intregul oras.

salzburg-austria

salzburg3

Catedrala Domplatz: Un monument gigant al religiei, puterii si bogatiei acest oras. Catedrala  atrage vizitatori cu cupolele sale turcoaz si fatada impunatoare.

salzburg1

Gradinile Mirabell: Acest paradis pe partea de est a raului Salzach gazduieste monumente ca Fantana Pegasus, gradina Dwarf si un set de scari impresionante. Veti putea explora frumoasele poteci, face fotografii ale sculpturilor unice, sau pur si simplu veti profita de tot ce e in jur.

gradinile_mirabell

Ca orice statiune montana perioada de iarna este principala atractie. Mai ales ca aici sezonul de schi in Salzburg dureaza destul de mult: din decembrie pana in martie.
Un avantaj al regiunii Salzburg consta in faptul ca puteti sta o saptamana la acelasi hotel si sa schiati in fiecare zi in alta statiune montana, distantele dintre partii fiind rezonabile.
Pe langa partiile de schi din zona Salzburg, in unele locuri in partea sudica exista, foarte placute pentru cei care isi petrec vacanta intr-o statiune montana de aici. Piscinele cu apa termala sunt nu doar interioare, insa si exterioare, in unele locuri, astfel incat puteti sa faceti baie in aer liber, la temperaturi de sub 0 grade.

salzburg5

Salzburg8

salzburg7

Click Travel v-a pregatit o super oferta de Revelion in Austria! Mai multe informatii puteti gasi aici: www.click-travel.ro/Revelion Austria 2014

 

Tags : salburg