close

Santorini este o insula cu adevarat unica cu un stil propriu. Majoritatea cladirilor sunt construite pe stanci sau chiar pe faleza. Asta este o caracteristica a insulei nemaintalnita in nici o alta parte. Motivul pentru care merita vizitat acest loc este asezarea raspandita a caselor care ofera o imagine unica. In acelasi timp nimic nu este foarte indepartat si toate pot fi vizitate in timpul unei plimbari la pas. Puteti merge oriunde va doriti in orice moment al zilei.

SANTORINI

Localizare:

Santorini este o insula din Marea Egee si face parte din arhipelagul Insulele Ciclade sau Perlele Marii Egee.
Aceasta are o suprafata de 96 km² si o coasta care se intinde pe o lungime de 18 km.

harta santorini

Cum ajungeti:

Din Romania pana pe insula Santorini puteti ajunge cu avionul, autocarul sau masina personala. Daca mergeti cu autocarul sau cu masina personala veti admira imprejurimile pana la destinatie. Biletele de avion sunt mai costisitoare in comparatie cu tarifele practicate de companiile de transport rutier. Acum totul depinde de voi, de bugetul pe care il aveti stabilit pentru vacanta si de cat timp sunteti dispusi sa petreceti pe drum pana la destinatia finala.

santorini2

Atractiile zonei:
Vulcanul Caldera: aceasta este, putem spune, marca acestei insule. Inca este activ pentru ca daca va duceti acolo veti vedea gaze si fum iesind din pamant. Iar privelistea de sus asupra intregului tinut este inedita.

Caldera_(Santorini)

Trebuie sa faceti o plimbare cu telecabinea catre orasul vechi. Telecabina porneste de la orasul Fira si va duce in jos la vechiul port din Santorini, care este  locul din care orice excurie cu barca pe mare incepe. Puteti ajunge in oras si cu autobuzul sau sa inchiriati motorete.

hp photosmart 720

O patrundere in adancuri cu submarinul este o alta activitate pe insula care este relativ nou infiintata. Se fac excursii subacvatice care pornesc de la satul de Vlychada si care va duc in jurul vulcanului sau in apele adanci ale insulei. Va garantam ca este o activitate pe care nu veti avea posibilitatea sa o intreprindeti prea des.

submarin santorini

Plaja Rosie este situata in zona Akrotiri. Este una din cele mai frumoase plaje ale insulei si este cunoscuta, asa cum ii spune si numele, pentru culoarea rosie a nisipului, dar si a dealului din spatele ei. Uniunea dintre culoarea rosie a nisipului si albastrul marii creaza un decor unic care va va bucura privirile.

plaja rosie santorini

Catedrala Agios Minas este o catedrala greco-ortodoxa impresionanta situata in inima orasului Heraklion. Acesta a fost construit intre anii 1862-1895 langa o biserica mai mica dedicata lui Agios Minas.

santoroni-santoroni_800_c35ea5b17a065d1376c490b45f411ae5

Cand sa vizitati Santorini:

Ca orice insula greceasca si aceasta este renumita pentru plajele si apa sa cristalina. Deci cu siguranta daca vreti sa aveti parte de o vacanta inedita trebuie sa mergeti in zona Santorini in perioada verii. Sezonul efectiv incepe cam de prin luna mai si se continua pana la sfarsitul lunii septembrie.

Va veti pierde in decor si daca ati ajuns aici trebuie neaparat sa gustati putin din atmosfera greceasca. Veti putea face asta numai petrecand o seara greceasca.

Va recomandam sa urmariti si ofertele pe care le avem pentru un sejur in Santorini aici:

www.click-travel.ro/Charter Santorini

santorini3

Tags : santorini