close
Destinatii ⇣EuropaRomania

Sighisoara – o incursiune in timp chiar si astazi

E duminica si ne-am gandit sa va mai prezentam inca un  oras minunat a tarii noastre. Sa incepem sa cunoastem si apreciem valorile si comorile pe care aceasta ni le ofera. Sighisoara este unul din cele mai medievale orase de la noi din tara. Putem spune ca este singurul care si-a pastrat aproape intacte toate cladirile din acea perioada, dar si traditiile. Este un oras imbracat in mister, istorie si o pofta de viata continua!
Punctul forte al acestui oras este repezentat de Cetate, care inca isi mai pastreaza zidurile inalte de aproximativ 10 metri  era formata din 14 Turnuri de aparare. In prezent mai mai exista doar 9 dintre ele si care pot fi vizitate de turisiti. Printre cele mai populare se numara:

Turnul cu Ceas, ce protejeaza poarta de intrare in Cetate, transformat in muzeu inca din 1898, este reprezentativ pentru istoria orasului. Ceasul din turn are un diametru de 2.4 metri si are alaturi un mecanism ce afisa pe rand cele sapte papusi, de aproape un metru fiecare, ce reprezentau zilele saptamanii. Este cel mai vizitat obietiv turistic din cetate. Privelistile de aici de sus sunt incredibile. Si este foarte frumos sa prindeti exact momentul in care se schimba ora. Veti simti sa patrundeti usor usor in acea perioada de glorie.
Turnul Fierarilor a inlocuit un turn mai vechi, cel al Barbierilor
Turnul Croitorilor are a fost incendiat in 1676, dar astazi inca mai este unul din strajerii de baza ai cetatii si nu isi doreste sa o lasa inca.
Turnul Macelarilor, dotat cu bastion de artilerie, construit in secolul al XV-lea
Turnul Cojocarilor, din secolul al XIV-lea, delimiteaza mica poarta Torle
Turnul Franghierilor
Turnul Cositorarilor, unul dintre cele mai impozante turnuri ale Cetatii

sighisoara1

sighisoara2

sighisoara3

sighisoara4

sighisoara5

sighisoara6

sighisoara7

sighisoara8

sighisoara9

Sighisoara este un oras pe care puteti merge oricand sa il vizitati. Este acea mandrie a Ardealului si care are portile deschise pentru fiecare din noi. Aici se organizeaza anul festivale de muzica, de cultura sau de film. Cel mai important si cel mai cunoscut este festivalul medieval organizat in fiecare an in luna iulie. Nu are mereu o data fixa, dar luna este aceeasi in fiecare an. Este momentul in care Sighisoara se intoarce la origini si strazile ei incep sa se impanzeasca de oameni costumati in cavaleri, vrajitori, calai sau printese. Se organizeaza spectacole de tot felul si vizitatorii sunt indemnati sa intre in joc. Este prerioada anului in care daca vreti sa ajungeti aici va sfatuim sa va faceti rezervari cu cel putin 3 saptamani inainte. Absolut totul se ocupa.

Daca ajungeti in sighisoara trebuie sa urcati cele 175 de trepte ale Scarii Acoperite sau Scara Scolarilor pana la Scoala din Deal. Aceasta este functionala chiar si astazi gazduind liceul de muzica. iar elevii urca si coboara in fiecare zi aceste trepte.

Va recomandam sa mergeti si sa vizitati Sighisoara si sa va bucurati de istoria acestei tari!

www.click-travel.ro/cazare sighisoara

Tags : Sighisoara