În acest an, România a fost nominalizată pentru prima dată în cadrul World Ski Awards,  inițiativă unică care premiază și promovează excelența în turismul de iarnă.

World Ski Awards este la a V-a ediție.
Au fost nominalizate  nouă stațiuni din țara noastră: Sinaia, Poiana Brașov, Azuga, Predeal, Sinaia,  Straja, Vatra Dornei și Vidra Transalpina, Rânca, Arena Platoș.  Sinaia a câștigat prin vot direct trofeul și statutul de cea mai bună stațiune de schi din România.

În perioada 17-19 noiembrie,  orașul austriac Kitzbühel  a găzduit acest eveniment.
Au fost premiate stațiuni, hoteluri, cabane, dar  și agenții de turism dedicate sporturilor de iarnă din: Austria, Italia,  Franța,  Noua Zeelandă, Australia, China, Japonia.

„Este, evident, o distincție extrem de importantă pentru orașul nostru. Foarte important este faptul că România a intrat, pentru prima dată în acest an, pe listele de nominalizări. Este o recunoștere internațională, o certificare a tuturor inițiativelor, la nivel național. Pentru Sinaia este o încununare a eforturilor depuse timp de 10 ani. În 2007 Primăria Sinaia și Consiliul Local au demarat o serie de investiții majore în Domeniul Schiabil.

S-au construit de atunci trei instalații pe cablu, două gondole și un telescaun, două instalații de zăpadă artificială, s-au achiziționat mașini de bătut zăpadă, s-au deschis pârtii noi, s-au amenajat cele vechi. Am construit, pe domeniul schiabil, una dintre cele mai frumoase cabane turistice din România: Stâna Târle. Investiții pe care le estimăm la o valoare totală de 32 de milioane de euro, o sumă foarte mare pentru un oraș atât de mic. Un astfel de trofeu îți dă o oarecare încredere, confirmă un potențial”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Nu numai România a fost  inclusă în 2017 pentru prima oară pe lista participanților, ci și Chile.

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea și administratorul Domeniului Schiabil Sinaia, Maria Floricică au participat la acest eveniment.