close

Dupa cum probabil stiti, in SUA sunt foarte populare cursele de rodeo. Oricat de palpitante ar fi astfel de concursuri, se pare ca pofta americanilor pentru senzatii tari nu a fost potolita. Drept urmare, pe 24 august va fi organizata o fuga cu taurii dupa modelul Pamplona, la care deja si-au anuntat prezenta nu mai putin de 5000 de participanti, nu numai cetateni americani, ci si din Mexic si Canada.

Evenimentul va avea loc in Richmond, Virginia, iar in eventualitatea in care totul merge bine, organizatorii au anuntat ca mai planuiesc inca o cursa similara pe 19 octombrie, de asta data in Atlanta.

pamplona
Cursele cu tauri sunt foarte populare in Spania, asta chiar daca de fiecare data exista raniti extrem de grav. Sigur, organizatorii vor asigura ingrijiri medicale tuturor, insa chiar si asa, dupa cum ne-o arata istoria, cam la fiecare astfel de eveniment exista cel putin cateva persoane care necesita luni de zile de ingrijiri medicale.

Spre deosebire de Pamplona, cursele nu vor fi organizate decat intr-o singura zi. In Spania, la Pamplona mai exact, cursele au loc in fiecare dimineata timp de o saptamana, insa organizatorii nu au vrut sa riste foarte mult. In cadrul unui comunicat oficial de presa au specificat ca vor sa mareasca amplitudinea evenimentelor treptat, astfel incat cursele cu taurii sa creasca in popularitate, iar lumea sa inteleaga ca astfel de lucruri nu sunt neaparat sangeroase, mai ales daca participantii la curse sunt cat de cat bine pregatiti. De asemenea, o alta mare diferenta fata de Pamplona va fi faptul ca din loc in loc vor exista refugii special concepute pentru cei care se vor afla in pericol iminent sau cei care pur si simplu raman fara energie.

Pareri?

Tags : fuga cu taurii