close

Stockholm este cu siguranta una dintre cele mai frumoase capitale din lume. El se remarca prin faptul ca este construit pe 14 insule legate intre ele de 57 de poduri. Cladirile frumoase,foarte multa verdeata si aer curat, aproprierea de apa sunt unele din trasaturile distinctive care il transforma intr-un oras unic. Stockholm este orasul care a detinut primul parc national din lume. Prin intermediul acestuia orasul emana energie si un aer proaspat cum rar veti gasi intr-o capitala aglomerata.

stockholm-bilete-avion

Localizare:

Stockholm este situat pe coasta centrala de sud-est a Suediei, unde lacul Mälaren se varsa in Marea Baltica. Cele 14 insule ale orasului se continua cu arhipelagul Stockholm. In centrul orasului este situat golful Riddarfjärden care este in intregime pe apa.

harta-stockholm

Cum ajungeti:

Din Romania puteti lua avionul catre Stockholm. Nu exista cursa directa, trebuie sa faceti o escala la Varsovia, de exemplu, asta in functie de compania aeriana cu care alegeti sa zburati. Si tot in functie de aceasta si de orarul de zbor, cea mai mica escala este de 1 ora si 20 minute. Cu toate acestea, in 3 ore si jumatate ajungeti la destinatie. Prin intermediul agentiilor de turism puteti merge intr-o excursie cu autocarul pentru a vizita tarile nordice. Intotdeauna intr-un astfel de sejur este inclus si Stockholmul pentru ca este unul din cel mai celebru oras din acea regiune.

hAtractiile zonei:

Cu o istorie de 750 de ani, Stockholm ofera o gama larga de muzee si atractii. Catre cele mai multe puteti ajunge plimbandu-va la pas prin oras si astfel veti profita de sansa de a experimenta cat mai multe lucruri in acelasi timp.

Parcul National Royal – este oaza cu verdeata care se intinde pe 6 mile si are forma unui arc. Suprafata sa inunda parti din oras, dar si imprejurimile acestuia.Aici veti vedea caprioare, iepuri de camp, vulpi, elani, dar si anumite specii de pasari si insecte. Toate le veti intalni chiar in interiorul orasului. Parcul gazduieste o abundenta de lucruri pe care le puteti vedea: muzee, un parc de distractii, castele, restaurante si hoteluri. De altfel aici se poate ajunge in mai multe moduri, in functie din ce parte a orasului veniti: pe jos, cu transportul public sau cu feribotul.
nationalstadsp675
Palatul Ulriksdal este situat chiar in celebrul parc prezentat mai sus. Pe timpul verii este uimitor de verde si puteti fac plimbari in jurul zonei sau in padurea din apropriere.
Ulriksdals Slott
Palatul Regal este unul din cele mai mari palate din Europa si este resedinta oficiala a Maiestatii Sale Regele Suediei. Acesta contine un numar de peste 600 de camere. Este deschis publicului larg si ofera in interior 5 muzee care prezinta viata regala. PAlatul a fost construit in mare parte in secolul 18 in stil baroc italian.
palatul-regal-suedia
Muzeul de Stiinta si Tehnologie – acesta gazduieste 100 cele mai importante inventii din toate timpurile. De altfel intreaga colectie a muzeului consta in 55.000 de obiecte, cu o suprafata expozitionala de 10.000 metri patrati. Iar daca doriti si noi va recomandam sa o faceti, mergeti si vedeti arhivele muceului. Acestea stocheaza  200.000 de desene, 1.000.000 de imagini si peste 56.000 de carti. Cred ca v-am convins ca este si acesta pe lista unora din cele mai impresionante muzee din lume. De altfel beneficiaza si de o zona de distractii pentru copii care ii va fascina din prima clipa.

muzeu - stockholm

Cand sa vizitati Stockholm:
Este un oras viu, fascinant atat iarna cat si vara. Imaginati-va ca este situat in partea mai rece a Europei, asa ca in timpul iernii va puteti bucura de peisaje incredibile. In anumite locuri veti vedea cum apa a inghetat si celebrele flori de gheata. In schimb in timpul celorlalte 3 anotimpuri este superb. La cate spatii verzi are imaginati-va sa vedeti ciclurile naturii asupra frunzelor copacilor si florilor din oras. Atunci este cu adevarat captivant. Si daca mai adaugam cantecul pasarilor de sezon, vom obtine tabloul unui loc ideal pentru a petrece vacanta.
Asa ca va invitam intr-o drumetie printr-un oras rapitor de priviri:

www.click-travel.ro/sejur stockholm-suedia

stockholm-avion-bilete

 

 

Tags : primul parc national stockholm