close
Destinatii ⇣EuropaSpania

Tarifa – sa descoperim cea mai frumoasa plaja din Europa

In articolele anterioare v-am mai vorbit despre orase mici din Europa cu un farmec aparte. Astazi ne mutam la mare si va vom vorbi despre un sat din Spania incredibil de frumos. Tarifa este situat fix pe malul Marii Mediterane, la doar 11 km de stramtoarea Gibraltar. Pentru ca nu este foarte cautat de turisti, Tarifa are plaje superbe, fara aglomeratie si aici puteti practica zborul cu parapanta sau surfingul fara sa fiti deranjati. Este un oras care face parte din ideea noastra de a redescoperi Europa. De a incerca sa va aratam ca exista mii de alte locuri de zeci de ori mai frumoase decat cele vizitate de publicul larg.

tarifa (2)

Am ales Tarifa pentru ca noi am ramas fascinati de clipele petrecute aici. Sa stai la soare pe o plaja care este o combinatie incredibila intre pustietate si civilizatie. Pustietatea o putem descrie prin palcurile de iarba uscata iesita pe alocuri pe plaja. Plaja este delimitata de satul propriu zis printr-o fasie de campie. Civilizatie pentru ca pasionatii surfingului sunt vazuti la tot pasul, terasele pe plaja sunt nelipsite si marea te adopta. Locuitorii Spaniei recunosc ca Tarifa este cea mai buna zona pentru a practica surfingul din toata tara. Singurul inconvenient, daca putem sa ii spunem asa, este ca aici vantul bate putin mai tare ca in restul plajelor spaniole. Dar nu este deranjant, ba chiar ne-a ajutat sa ne racorim mai repede.

tarifa (1)

tarifa (6)

tarifa (5)

Pe langa plaja si baie in mare, cand ajungeti in aici trebuie neaparat sa incercati windsurfingul! Este un sport foarte frumos, relaxant si care va da ocazia sa va plimbati deasupra marii. Exista spatii din care puteti inchiria echipamentul, iar daca faceti asta pentru prima data puteti zbura cu un instructor. Veti avea o senzatie de libertate incredibila si va garantam ca veti ramane cu o amintire foarte frumoasa.

tarifa (3)

tarifa (4)

Ca sa ajungeti in Tarifa din Romania puteti merge cu avionul sau masina personala. Fiind vorba de un sat, nu aveti zbor cu avionul direct. Asa ca va trebui sa luati avionul pana la Sevillia sau Malaga, iar de aici exista autobuze locale care va vor conduce la destinatie. Cu masina personala este mai simplu pentru ca nu mai trebuie sa faceti schimburi. Ati pornit la drum si urmeaza destinatia. Ruta pentru Romania – Tarifa este:

Arad -Vama Nadlac – Budapesta – Ljubljana – Padova – Verona -Genova – Nisa – Montpelier – Barcelona – Valencia – Malaga – Tarifa

Traseul este destul de lung si veti face aproximativ 35 de ore pe drum. Avantajul este ca veti trece prin tari ca: Ungaria, Slovenia, Italia si Franta. Veti avea ocazia sa vizitati orase importante  din aceste tari si la sfarsitul road trip-ului sa va relaxati pe plaja din Tarifa.

Echipa Click Travel va vine in ajutor cu cele mai bune sugestii pentru un Road Trip de exceptie!

tarifa (8)

Tags : Tarifa