close

 Pentru ca sezonul de iarna se aproprie cu pasi repezi si pentru ca multi dintre voi sunt atrasi de sporturile specifice, am zis sa va prezentam azi un top 10 statiuni de schi din Europa. Trebuie sa studiati ofertele si sa o alegeti pe cea mai potrivita pentru voi. Nu uitati ca in aceasta perioada hotelurile din statiunile montane isi ocupa locurile de cazare chiar si cu o luna inainte de inceperea sezonului.

Cortina d’Ampezzo este una din cele mai renumite statiuni de schi din Italia si una din cele mai importante din lume. Este locul in care toate sporturile din lumea creeaza unul din cele mai frumoase locuri de joaca invaluite in tone de zapada. In afara de faptul ca ofera o experienta inedita in ceea ce priveste schiatul, imaginile pitoresti sunt incredibile. Este singurul loc de unde puteti vedea foarte clar linia care desparte Alpii de muntii Dolomiti. Se poate privi de sus intreaga vale acoperita de zapada.
cortina
Val D’ Isere din Franta este o statiune care se adreseaza in principal schiorilor profesionisti. Statiunea odera de asemenea o serie de scoli de schi si astfel ofera sprijin fiecarei persoane care vrea sa invete tainele acestui sport. Tot aici veti gasi cele mai moderne telescaune si telecabine din Europa incat nu va va veni sa credeti ca exista asa ceva in lume. Datorita partiilor exceptionale si privelistilor pe masura este una din cele mai aglomerate din intreaga Europa.
val-disere-

Igls din Austria este situata in regiunea Innsbruck supranumita si Capitala Alpilor. Este un sat care inca si-a pastrat accentele vechi si ofera una din cele mai bune partii de schi din Austria. Exista pante mai mici pentru incepatori, iar pentru profesionisti exista opt zone de schi care au o lungime totala de 295 km.
Igls este a doua zona care gazduieste Jocurile Olimpice de Iarna. Si pe langa schiat va ofera posibilitatea sa faceti o plimbare cu bobul olimpic, sa patinati sau sa va dati cu sania. Este locul complet pentru fiecare iubitor al sporturilor de iarna sau al anotimpului in sine.

igls_alpes_austria-

Satul Kandersteg din Elvetia este cu siguranta cel mai pitoresc loc pentru a petrece o saptamana insezonul de iarna. Foarte multe persoane vin aici nu numai pentru schi, dar si pentru a isi regasi linistea si a se bucura de atmosfera pe care o emana.
Kandersteg-

Statiunea de schi Courchevel – Franta este alcatuita din patru sunt denumite in functie de altitudinea la care se afla supa cum urmeaza: – Courchevel 1300, Courchevel 1550, Courchevel 1650 , Courchevel 1850. Acesta are de circa 370 de kilometri de partii si este este o parte a zonei de schi Trois Vallees . Este o zona destul de exclusivista si se adreseaza persoanelor cu venituri foarte mari. Aici turistii pot ajunge cu avioanele personale avand pista speciala. Asa ca trebuie sa aveti un buget foarte consistent pentru vacanta daca doriti sa o petreceti in aceasta statiune.
Courchevel-
Wengen , Elvetia are un teren de aproximativ 112 km si contine peste 53 de partii. Este fara indoliala unul din cele mai frumoase sate din Elvetia. Este acel loc in care puteti imbina utilul cu placutul, sportul cu odihna, peisajele cu arhitectura clasica a caselor. Si trebuie sa mai adaugam ca are partii exceptionale pentru intermediare, deci cei care cocheteaza cu acest sport trebuie sa mearga cel putin o data aici.
wengen-swiss-

Charmonix din Franta ofera unele dintre cele mai bune locuri pentru schi din intreaga Europa . Cu 12 zone de schi , valea se adreseaza schiorilor de la toate nivelele. Este efectiv o vale care ofera vederi frumoase si atrage turisti pentru conditiile si serviciile excelente oferite. Acesta este situata chiar langa varful Mont Blanc si ofera o gama larga de activitati de agrement .
Chamonix-
Pas de la Casa este cea mare statiune din Andora si are un record pentru cantitatile de zapada anuale. Aceasta este situata fix la granita dintre Franta si Andorra. Detine o suprafata de 186 km destinata partiilor de schi.
Pas-De-la-Casa-

Muntele Pelion , Grecia este cea mai buna statiune de schi din aceasta tara si nu este foarte cunoscuta in Europa. Este o zona inca nexploatata la adevarata sa valoare. Aici se antreneaza toti sportivii greci pentru a participa la Jocurile Olimpice de Iarna.
Pelion-Mountain-
Newstift, Austria este una din zonele incare puteti merge cu familia si prietenii la schi pe tot parcursul anului. Statiunea ofera schiorilor 7382 de metri de coborare pe verticala. Este o zona adresata schiorilor incepatori si celor care se dau cu snowboarderi, dar are si unele regiuni pentru experti sau intermediari.

Neustift

Tags : partii ski europa