close
Destinatii ⇣Romania

Destinatii pe care TREBUIE sa le vezi in Romania

Am vorbit si am prezentat frumusetile celorlate tari si orase din lume cu destinatiile cheie ale acestora. Ne-am gandit sa ne oprim putin, sa ne uitam in jur si sa vorbim putin despre Romania. Avem o tara frumoasa care, din pacate, nu e exploatata la adevarata sa valoare. Muntii nostri ar putea foarte simplu sa fie comparati cu Alpii elvetieni. Avem oameni frumosi si traditii mostenite din strabuni.
Daca ar fi sa vorbim despre tara noastra probabil ca nu am izbazi nici maine. Vom incerca sa sintetizam locurile cheie si sa stabilim un top al celor mai frumoase locuri de pe la noi:

1. Gura Portitei

7454-gura portitei 2

Este un loc pustiu trebuie sa mergeti daca vreti sa va reculegeti si sa va regasiti. Aici puteti sa ajungeti doar cu vaporasul. Este o insulita care are pe o parte Marea Neagra iar pe cealalta Dunarea. Va veti indragostiti iremediabil de acest loc. Veti putea avea un concediu cu bani putin si departe de agitatia celebrelor statiuni de pe litoralul romanesc. De altfel este o destinatie ideala pentru pasionatii de pescuit. Aceasta fiind singura hrana pe care o puteti consuma aici in caz ca ati uitat sa va luati cate ceva de pe drum.

2. Rapa Rosie – judetul Alba

rapa-rosie

Este o rezervaţie geologica ce dateaza din anul 1950, cu o suprafaţă ocupata de 10 ha si o altitudine intre 300 – 425 de metri. In drum spre imensul deal nu aveti cum sa nu observati din mers culoarea sa diferita de un rosu caramiziu. In schimb trebuie sa tineti cont de vreme daca vreti sa vizitati Rapa Rosie. Drumul nu este asfaltat si in momentele in care afara ploua se inunda, devenind inaccesibil cu masina. Peisajul va va rapi imediat: forme diferite sculptate de culoare rosie inconjurate de verdeata. Va sfatuim sa coborati in rapa pentru ca abia atunci va veti putea da seama cat de abrupti sunt peretii.

3. Transalpina

Transalpina road crossing the mountains

Este cea mai inalta sosea din Romania prin intermediul careia se traverseaza muntii Parang. Ea uneste 2 judete si anume: Gorj si Alba. Pe masura ce veti incepe sa urcati aceasta sosea veti simti presiunea aerului.  Daca urcati cu geamurile deschise sa nu ramaneti surprinsi daca un norisor isi va face cale prin masina voastra. Cand ati ajuns in varf, la Pasul Urdele (la 2.145 m) veti fi efectiv deasupra norilor. Transalpina este destinatia care iti da o senzatie de superioritate pentru ca aici va veti afla deasupra tuturor. In timp ce coborati sau urcati ( in functie zona din care veniti) puteti admira si privelistile oferite de Statiunea Ranca, una din destinatiile cheie ale judetului Gorj. Transalpina este deschisa doar in perioada verii din cauza conditiilor meteorologice din restul anului.

4. Castelul Peles – Sinaia

Peles-Castle-Sinaia-Romania

Probabil este castelul cu cea mai mare istorie din Romania si cu siguranta este cel mai impresionant. Acesta a fost inaugurat in 1883 si fost resedinta pentru familia regala a regului Carol I. Va recomandam sa il vizitati in intregime desi este mai costisitor ca celelalte, dar este o suma care devine nesimnificativa in comparatie cu bogatiile culturale pe care le veti acumula. Fascinant este cum in acea perioada au conceput un sistem de incalzire prin pereti a intregului castel si care este functional si astazi. Mobilierul a fost facut la comanda si adus bucata cu bucata de prin toate colturile lumii.

5. Sighisoara

Sighisoara medical tourism

Sighisoara este pe departe cea mai frumoasa cetate din Romania. Un loc plin de istorie si mister. Cladirile de aici dateaza din secolul 12 si prezinta in detaliu specificul acelei perioade. Aici se desfasoara anul un festival medieval. Totul se transforma in acea perioada. Pe strazi veti vedea doar persoane costumate in specificul acelei perioade sau scene rupte din traditiile de atunci. Veti avea ocazia sa cumparati costume si sa faceti parte din basmul ce imbraca orasul.

6. Cimitirul vesel de la Sapanta

cimitir_sapanta

Celebrul cimitir se afla la aproximativ 18 km de Sighetul Marmatiei si este unic nu doar in Romania, ci probabil in intreaga lume, deoarece este cel mai “amuzant”. Trebuie sa opriti si sa vizitati acest cimitir vesel care va va prezenta momente ironizate din viata celui care isi doarme somnul de veci. Acestia au fost ironizati sau si-au ales ei propria poveste ce va fi pe crucea de la capul mormantului.

7. Manastirea Voronet din Bucovina

 Manastirea-Voronet

Romania este renumita pentru toate manastirile pictate din Moldova pictate. Manastirea Voronet este cea mai faimoasa dintre toate. Biserica este cunoscuta si peste hotare pentru frescele sale exterioare de cde un albastru luminos si intens si pentru sutele de figuri biblice. Albastrul de voronet este celebru in toata lumea si se spune ca nu exista o nunata a acestei culori mai pura ca la Manastirea Voronet.

8. Delta Dunarii

delta_dunarii

Delta dunarii este a doua cea mai mare si mai bine conservata delta din Europa. Este formata pe cele 3 brate ale fluviului: Chilia, Sulina si Sfantul Gheorghe.
Delta Dunarii gazduieste peste 300 de specii de pasari si 45 de specii de peste de apa dulce in numeroasele sale lacuri si iazuri. Natura a creat o minune si a reusit sa creeze un rai pe pamant pe care omul il poate observa si ar fi de preferat sa il intretina si sa nu il modifice. Turistii vor vedea specii rare il lume cum ar fi pelicanul. Aici nu e chiar totul perfect. Daca veti dori sa ramaneti si sa inoptati trebuie sa aveti cu voi solutii impotriva muscaturilor de tantari. Apoi natura va avea grija sa va faca sa va simtiti excelent.

Tags : destinatii romania