close
Diverse turism

Top 10 locuri enigmatice din lume care au fost lasate prada pierzaniei

In lumea intreaga au existat si vor exista mereu cladirei, locuri, frumuseti naturale care au avut o importanta in istorie de-a lungul timpului. O importanta pentru locuitorii acelui tinut, dar si pentru noi toti ceilalti, noi cei carora ne place sa exploram lumea.  Pentru a face o plecaciune plina de respect in fata acestor mici minuni ale lumii, am decis sa va facem un top 10 al celor mai enigmatice locuri din lume.  Am incercat sa le structuram cat de bine am putu si sa le aducem in atentia voastra pe acelea care reusesc sa starneasca curiozitati diverse chiar si azi.

1. Statuia lui Isus din Malta care se afla scufundata in mare la 17 metri adancime. Statuia a fost amplasata ca un fel de omagiu, in cinstea primului om care a folosit un costum de scafandru. Aceasta se afla fix pe locul in care acesta a murit in anul 1947.

statuia-lui-isus-locuri-parasite-lume

2. Casele OZN – Taipei, Taiwan au fost construite in anul 1978 si au avut menirea sa fie o parte dintr-o statiune de agrement. Din cauza accidentelor care s-au produs aici localnicii ajunsesera sa spuna ca acestea sunt bantuite. Pentru ca au avut foarte multe pierderi in timpul constructiei lor, proiectul a fost abandonat de constructori si astazi sunt doar niste ruine a ceea ce trebuia sa fie cel mai inovator loc din lume.

casele-ozn-locuri-parasite-lume

3. Orasul Pripyat de la Cernobal. Cu totii stim ca acel loc este o ruina totala din momentul in care a avut loc acea catastrofa in anul 1986. Acest oras a fost construit pentru a oferi cazare tuturor muncitorilor care urmau sa vina aici. Este un loc pe care multi dintre noi isi doresc sa il exploreze, dar frica de radiatii ne impiedica sa patrundem aici.

orasul-pripyat-locuri-parasite-lume

4. Hotelul Ryugyong din Coreea de Nord. Este o cladire monumentala pentru regimul comunista si pentru situatia economica a acestei tari. S-au investit foarte multi bani pentru a construi un hotel inalt de 105 etaje, dar care nu este pus in functiune. De altfel asta este o caracteristica a acestei tari. Foarte multe cladiri impresionante si luxoase in orasele principale, dar care nu sunt locuite si incearca sa mascheze saracia din imprejurimile lor.

locuri-parasite

5. Regatul lui Gulliver din Japonia este un parc de distractii inspirat din celebrele povesti cu Gulliver in tara pititcilor. Acesta a functionat din pacate doar 4 ani. Nu a avut succesul sperat de autoritatile locale si au trebuit sa il inchida pentru ca avea pierderi uriase. Astazi mai sunt doar ruine ale statuilor mici si mari, iar copii inca mai patrund in interior pentru a isi juca jocurile copilariei.

gulliver-locuri-parasite-lume

6. Castelul Bannerman din New York nu are o vechie foarte mare, cum suntem obisnuiti acnd vorbim despre castele. Acesta a fost construit secolul trecut si era un depozit de armament.  Din pacate a fost distrus in proportii destul de mari in momentul in care in interior a avut loc e explozia de la munitia depozitata.

castelul-bannerman-locuri-parasite-lume

7. Gara din Canfranc, Spania este o constructie impresionanta. Noi ne-am gandit sa o asemanam cu un castel, dar pe lungime. Probabil este una din cele mai lungi gari pe care le-am vazut vreodata, iar arhitectura sa este una regala. Din pacate aceasta nu mai este in folosinta astazi pentru un pod din apropriere a fost distrus in totalitate in anul 1970 si astfel linia de cale ferata a devenit nefolositoare.

gara-canfranc-locuri-parasite-lume

8. Castelul Miranda, construit in sec XIX, in Celles, Belgia, in timpul revolutiei franceze, a fost confiscat in timpul celui de-Al doilea Razboi Mondial si transformat in orfelinat. Apoi inclusiv orfelinatul a fost desfiintat, iar astazi este o ruina la fel ca mai toate cladirile importante ale lumii.

castelul-miranda-locuri-parasite-lume

9. SS America – este o nava care s-a aflat in serviciul Marinei Americane timp de 54 de ani. Aceasta a naufragiat in anul 1994, iar de atunci nu a mai fost miscata din acel loc. Angajatii marinei nu au incercat sa o repare sau sa vada macar de unde a pornit defectiunea. Astazi poate fi asemuita cu celebra Epava pe care o avem si noi romanii la Costinesti. Din pacate cele doua se degradeaza pe zi ce trece si este posibil ca intr-o zi sa nu am avem ocazia sa le vedem.

ss-america-locuri-parasite-lume

10. Fortaretele Maunsell au fost construite in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, la varsarea Tamisei in Marea Nordului, pentru a ajuta la apararea Regatului. Sunt abandonate din 1950.

fortaretele-manumsell-locuri-parasite-lume

Tags : cele mai ciudate locuri din lumelocuri parasite