close
Destinatii ⇣

Top 5 cele mai ieftine destinatii europene pentru vacanta voastra!

Stiu ca va place sa calatoriti cat mai mult si daca se poate cu un buget redus ar fi perfect. Asa astazi m-am gandit sa va fac un top al oraselor din Europa in care puteti merge si sa vizitati cat mai multe obiective turistice cu bani putini. Voi incerca sa fac o lista cat mai exacta si sa tin cont si de insemnatatea turistica a acestor orase, de costurile lor la cazare sau la mancare. Asa ca hai sa vedem lista mea si daca aveti voi de adaugat alte orase va invit sa o faceti printr-un comentariu la acest articol:

1. Praga, Republica Ceha

Cu siguranta este un oras ce se numara printre destinatiile preferate ale tuturor europenilor. Aici va veti putea bucura de epoca moderna imbinata fin cu istoria si perioada interbelica. Cel putin pentru mine Praga este un oras in care se canta iubirea la fiecare pas, in care atmosfera sofisticata emanata de arhitectura cladirilor va face pe oricine sa se reintoarca de fiecare data cu drag.

destinatii europene (2)

2. Lisabona, Portugalia

Daca va decideti sa vizitati Lisabona veti patrunde intr-o lume total diferita! Aici spectaculozitatea trecutului se imbina perfect cu accentele moderne si confera o stare de: ” DA se poate!”. Da…noi ca fiinte umane rationale putem sa ne respectam trecutul istoric, sa il conservam si sa il adaptam timpurilor in care traim. Si trebuie sa mai adaug ca este un oras port ceea ce ii sporeste spectaculozitatea.

destinatii europene (3)

3. Roma, Italia

Acest oras cu o istorie impresionanta este rezonabil atat la tot ceea ce consumati acolo, cat si la transport. Cu siguranta se numara printre destinatiile cele mai ieftine la transport cu plecare din Romania. Pentru cei mai multi dintre noi este o destinatie de weekend, dar eu va recomand sa stati mai multe zile pentru ca in 2 zile nu veti putea sa ii vizitati toate atractiile turistice.

destinatii europene (5)

4. Istanbul, Turcia

Este orasul aflat la granita Europei cu Asia si este renumit pentru cumparaturi. Atat comerciantii cat si impatimitii de cumparaturi merg adesea in Istanbul pentru a isi cumpara cele necesare. Dar orasul are preturi extrem de avantajoase si la mancare si la cazare. Iar la acestea se adauga, in mod cert, obiective turistice ce scot in evidenta cultura tatarilor de alta data.

destinatii europene (4)

5. Budapesta, Ungaria

Este un oras aflat la granita cu tara noastra si care a avut grija sa creeze un adevarat templu din cladiri istorice in jurul Dunarii. Ce mi-a placut aici a fost faptul ca Budapesta reuseste sa combine mai multe stiluri arhitecturale ca neoclasic, baroc sau modern intr-un singur loc si astfel reuseste sa puna in evidenta frumusetea fiecarei perioade prin care aceasta a trecut. Orasul este impartit in doua regiuni: Buda si Pesta, separate de Dunare si fiecare are caracteristica sa in parte si va veti simti in doua orase in acelasi timp.

destinatii europene (1)