close

Am tot laudat in ultima vreme tarile din lume si punctele lor forte. Am trecut in revista obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratati daca ajungeti intr-o anume destinatie. Ei bine azi am ales sa ma opresc la tarisoara noastra. Am stat si m-am gandit pe unde am mers prin Romania, ce locuri mi-au captat atentia si care m-au convins ca trebuie sa ma reintorc. In cinstea frumusetilor patriei noastre am structurat un top cu cele mai frumoase destinatii turistice din Romania. Va spun ca am facut la pas aproape fiecare coltisor din aceasta tara. Abia cand am vazut ce era de vazut la noi am ales sa plec peste hotare si sa cunosc alte culturi si civilizatii.

Topul destinatiilor turistice din Romania ce mi-au alintat sufletul si bucurat privirea este:

1. Cheile Bicaz – o minune a naturii si o incununare a fortei distructive a apei. Aceasta a reusit de-a lungul anilor sa sape efectiv in stanca si sa creeze acest traseu. Soseaua ce traverseaza Cheile Bicaz este foarte ingusta si este inconjurata de stanci. In anumite locuri veti trece cu masina pe sub stanci care par a fi suspendate si dau senzatia ca oricand pot cadea. Acest loc mi-a aratat cat de mic sunt in comparatie cu tot ceea ce graviteaza in jurul meu. Sa stai efectiv la baza muntelui stancos si sa il privesti cum se inalta falnic spre cer, este o senzatie extrem de greu de reprodus in cuvinte.

cheile-bicazului

2. Delta Dunarii – este a doua cea mai mare si mai bine conservata delta din Europa. Este formata pe cele 3 brate ale fluviului: Chilia, Sulina si Sfantul Gheorghe.
Delta Dunarii gazduieste peste 300 de specii de pasari si 45 de specii de peste de apa dulce in numeroasele sale lacuri si iazuri. Natura a creat o minune si a reusit sa aduca raiul pe pamant pe care omul il poate observa si ar fi de preferat sa il intretina si sa nu il modifice. Aici veti avea ocazia de a vedea specii de pasari rare in lume cum ar fi pelicanul.  Dar sa stiti ca nu e totul perfect si idilic in Delta.  Daca veti dori sa ramaneti si sa innoptati trebuie sa aveti cu voi solutii impotriva tantarilor pentru ca sunt extrem de multi, mai ales in perioada verii. Apoi natura va avea grija sa va faca sa va simtiti excelent. 🙂

delta-dunarii

3. Sighetul Marmatiei – este un oras superb din Maramures. De la inceput se intelege ca arata idilic, ca toata aceasta zona este de poveste cu oameni veseli si plini de viata. Si daca ajungeti in Sighetul Marmatiei trebuie neaparat sa vizitati  Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului si al Rezistentei. In trecut a fost una din inchisorile ororilor regimului comunist. Personalitati, precum Gheorghe I. Bratianu, au fost inchise aici. Este locul din care probabil veti culege cele mai bune informatii despre ceea ce a insemnat comunismul in Romania si cat au suferit persoanele ce au incercat sa reziste sistemului.

Memorialul Victimelor Comunismului si rezistentei

4. Cazanele Dunarii – un loc in care m-am plimbat cu masina pe tot defileul Dunarii, unde am admirat frumusetea ei. Aici puteti intreprinde o serie de activitati. Mergeti la celebra sculptura in stanca ce prezinta Capul lui Decebal sau plimbati-va cu vaporasul pe Dunare. O da…senzatia de libertate oferita pe Dunare este unica. Plus ca puteti ajunge la granita cu vecinii nostri Sarbi. Puteti servi masa pe malul celalalt al Dunarii.

cazanele-dunarii

5. Cheile Nerei – locul din judetul Caras Severin in care natura nu s-a zgarcit in a folosi culori si elemente din desaga ei pentru a ne bucura noua ochii. Aceasta zona este completata de doua lacuri superbe: Lacul Ochiul Beicului si Lacul Dracului. Eu consider ca aceasta zona este una din cele mai salbatice din Romania. Este atat de naturala, de nemodificata de om, atat de simpla si confortabila in mediul ei.  Eu am ajuns aici in una din expeditiile mele pe munte. Iubesc sa ajung in locuri neaglomerate si va recomand sa incercati asta macar o data. Va grantez ca natura va va adopta imediat. 🙂

cheile nerei

6. Pestera Focul Viu – un loc ce are o denumire opusa imaginii care va va capta privirea. Pestera se afla pozitionata in Muntii Bihor – Vladeasa. Este locul in care se intalneste unul din cele 3 ghetare subterane din tara. In momentul in care va incumetati sa ii vizitati cele 2 incaperi, pentru ca este o pestera destul de mica, trebuie sa va imbracati foarte gros. Aici e foarte frig in orice perioada a anului. Veti fi inconjurati de gheata, deci sentimentul este unic. Romania ne surprinde cu minunatiile ei pe care noi nu stim sa le promovam si sa le valorizam.

pestera focul viu

7. Vulcanii Noroiosi – se afla in judetul Buzau si sunt doua platouri unice cu aspect selenar. Aceste platouri sunt impanzite de cratere din noroi ce mereu erup cu noroi. Nu va ganditi ca sunt foarte mari sau ca eruptia se intinde pe o suprafata mare. Totul se petrece local, in fiecare vulcan in parte. Acestia sunt inconjurati de pamant crapat foarte asemanator cu cel afectat de seceta din zonele aride ale lumii.

vulcanii-noroiosi-buzau

8. Salina Turda – in primul rand ea este considerata un adevarat muzeu al epocii miniere infloritoare. Efectiv este incredibil cum la atatia metrii sub pamant exista un loc imbracat in sare care ofera o serie de activitati. Din punctul meu de vedere salina este un oras subteran cu toate facilitatile obisnuite. Iar din momentul in care a fost renovata si modernizata, aceasta reuseste sa atraga anual mii de turisti atat de la noi din tara, cat si din afara tarii.

salina-turda21

9. Cetatea Poenari – este un loc inchinat domnitorului Vlad Tepes din judetul Arges. Aceasta a fost construita de Tepes ca punct de observatie asupra vaii Argesului, in varf de munte, la o altitudine de 400 de metri. Drumul pana la cetate este destul de anevois. Pentru a oferi turistilor acces, autoritatile locale au construit o scara din beton cu 1480 de trepte. Deci trebuie sa va aduceti cu voi conditia fizica si sa incepeti sa urcati. In momentul in care veti ajunge sus veti fi vrajiti de peisajele din jurul ei. Cetatea in sine nu este extraordinara si nici nu este amenajata pentru a atrage turisti. Dar privelistea umbreste efortul depus.

cetatea poenari

10. Barajul si Lacul Vidraru – acesta este situat in aproprierea Cetatii Poenari, asa ca intr-un road trip pe valea Argesului si apoi a Oltului, veti bifa aceste doua obiective. Barajul de la Vidraru este pentru mine o minune a ceea ce inseamna constructie ce incearca sa controleze puterea naturii. Si faptul ca inca rezista cu stoicism puterii apei este un punct in plus pentru om. De la Barajul Vidraru puteti urca treptele catre statuia Omul cu Fulgere ce pazeste cu intreaga vale.

lacul-vidraru

Cu siguranta mai sunt multe alte locuri frumoase in Romania si eu poate am uitat de ele. Daca voi aveti un alt top il astept cu cea mai mare placere intr-un comentariu la acest articol sau pe email !

Tags : destinatii turistice din Romania