close
Destinatii ⇣Europa

Ucraina nu este o destinatie sigura in acest moment!

In actualul context politic, Ucraina nu este o destinatie sigura pentru niciun turist, motiv pentru care travelica.ro va recomanda sa evitati vizitarea acestei tari cel putin pana la calmarea apelor intre Ucraina si Rusia. Dupa cum probabil stiti deja, Rusia a anexat peninsula Crimeea intr-un context discutabil si, cel mai probabil, ilegitim, iar in zona exista tensiuni intre etnicii ucrainieni, separatistii pro-rusi si cetatenii de etnie rusa.

Va spuneam in urma cu cateva saptamani despre cat de frumos e Kievul si despre cum acest oras este unul dintre muzeele de istorie ale Europei, un muzeu viu, care merita sa ramana neatins de conflictul (posibil armat) dintre Rusia si Ucraina.

Intre timp, va puteti orienta catre celelalte destinatii de vacanta expuse pe travelica.ro, precum:

1. Anglia, in special Londra: pentru parcurile sale, pentru Westminster, Big Ben, pentru fish&chips si pentru parcurile sale fabuloase;

2. Austria. Situata la doar cateva sute de kilometri de Romania, e o destinatie superba pentru amatorii de calatorii. Personal, va recomand sa incepeti cu Viena, urmand ca mai apoi sa incercati Hallstadt si partiile de schi;

3. Bulgaria. Daca vorbim de Bulgaria, atunci vorbim de litoralul bulgaresc al Marii Negre, un loc ieftin si convenabil. Bansko, Varna, Sunny Beach, Albena, toate sunt statiuni pe care le puteti vizita rapid si unde puteti beneficia de servicii de tip all inclusive la preturi mai mult decat acceptabile si mult mai mici fata de cele din tara.

4. Cehia si mai ales Praga. La fel ca Viena, Praga e unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. Sunt multe curse directe de pe majoritatea aeroporturilor romanesti, care va pot duce in capitala Cehiei in circa 2-3 ore. Merita pentru shopping, dar si pentru a vizita principale obiective turistice ale orasului.
inspirational-travel-quotes-10