close
Destinatii ⇣EuropaSlovacia

Va invitam la Bratislava pentru a incepe o aventura prin istorie !

Bratislava este capitala si cel mai mare oras al Slovaciei. Poate nu este cel mai activ oras al Europei, dar compenseaza prin istorie, evenimente culturale si concerte de jazz. Daca veti avea ocazia sa mergeti la un concert de jazz in timpul vizitei voastre va garantam ca va urca imediat in topul preferatelor voastre. Bratislava abunda de istorie si de conservarea acesteia cat mai bine posibil. De exemplu, este un oras care inca mai pastreaza mici urme al Holocaustului si veti avea ocazia sa vedeti unul din lagarele acelei perioade.

atractii-turistice-bratislava9

Localizare:

Bratislava este situate in sud-vestul Slovaciei, in Regiunea Bratislava. Localizarea sa aproape de frontierele cu Austria si Ungaria o transforma in singura capitala nationala care face granita cu doua state.

harta-bratislava

Cum ajungeti:

La Bratislava se poate ajunge din Romania cu avionul, dar cursa nu este directa. PEntru a merge cu un buget redus al transportului va recomandam sa alegeti variant autocarului. Luati un autocar din Romania pana la Viena si de aici un autobus care va va duce direct in Bratislava. In acelasi timp puteti merge cu masina personala, dar si in acez caz costurile cresc daca mergeti doar doua persoane. Daca sunteti un grup si ocupati toate locurile este foarte avantajos.

 atractii-turistice-bratislava8

Ce trebuie sa vizitati aici:

Castelul din Bratislava – asemenea fiecarui castel construit in acea perioada se afla pe varful unui deal foarte inalt, de unde se poate admira intregul oras. Acesta initial a fost un funct de observatie pe vremea romanilor, iar din secolul 9 a devenit castel. Desi este extraordinar de vechi arata impecabil si surprinde prin maretia de care da dovada chiar si in zilele noastre. Interioarele sala gazduiesc Muzeul National si Muzeul de Istorie. Asa ca acesta este locul care trebuie vizitat pentru a cunoaste trecutul Slovaciei si nu numai.

atractii-turistice-bratislava3

Catedrala St. Martin este situata la marginea orasului si impresioneaza prin arhitectura si structura sa gotica. Catedrala este structurata in 3 mari incaperi cu mai multe capele care au fost construite in timp de-a lungul secolelor. Este pe departe cea mai importanta cladire din tara si a fost construita in secolul 12. Este impresionant cat de bine au fost pastrate picturile originale si starea pe care ti-o transmite acest minunat loc.

atractii-turistice-bratislava

atractii-turistice-bratislava1

Piata Centrala este cel mai proeminent punct din partea veche a orasului si de altfel este situata chiar in mijloc. Este locul in care se organizeaza mereu evenimente, parade militare sau spectaole medievale. Tot aici veti putea admira in perioada sarbatorilor una din cele mai celebre Pieti de Craciun din Europa. Va recomandam sa va asezati la una din cafenele, sa savurati o cafea sau sa beti un suc si sa admirati imprejurimile incredibil de rapitoare.

atractii-turistice-bratislava4

Castelul Devin este locul parca special creat pentru toti aceia care iubesc peisajele si contopirea cu natura. Este locul in care se intalneste Dunarea cu raul Morava, iar faleza acestui castel reprezinta locul din care Carpatii pleaca sa isi raspandeasca suprematia prin Europa. A fost construit strategic in trecut pentru a supraveghea imprejurimile si a nu exista atacuri surpriza. Nu trebuie sa plecati din Bratislava fara sa il vedeti pentru ca trebuie sa „gustati” macar putin din libertatea pe care castelul o emana astazi.

 atractii-turistice-bratislava2

Cand sa vizitati Bratislava:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Este o tara care are un climat la fel ca al Romaniei. Asa ca puteti sa vizitati aceasta capitala Europeana in anotimpul preferat voua sau in functie de perioada in care aveti concediu. Este unul din orasele pe care trebuie sa le vedeti in viata. Dar daca doriti sa vedeti cum se desfasoara anumite evenimente, va recomandam sa mergeti in perioada sarbatorilor. Asa cum am spus mai sus, aici se organizeaza una din celebrele Piete de Craciun din Europa. Asa ca va puteti bucura de magia sarbatorilor, de cadouri alese pentru cei dragi si de concerte cu muzica.

Pentru ca ne place sa va usuram cautarile aveti mai jos ofertele noastre pentru Bratislava care sunt doar la un click distanta:

www.click-travel.ro/oferte Bratislava

atractii-turistice-bratislava7

atractii-turistice-bratislava6

Tags : bratislava