close
America

Vacanta in Panama – ce ati putea facea acolo

Despre canalul Panama am vorbit aici, insa astazi o sa vorbim putin despre ce ati putea face in vacanta in Panama. Putini stiu ca denumirea aceasta nu este atribuita doar canalului, ci si statul pe care se afla construit canalul, de la care isi trage denumirea. Chiar daca are o populatie redusa, standardele de viata sunt relativ ridicate, o buna parte din “vina” fiind atribuita canalului Panama, pe care trec anual peste 14000 de nave containiere de mari dimensiuni.

Daca va tenteaza o vacanta aici, dar nu stiti exact ce ati putea face, iata cateva sugetii:

1) Plimbare pe canal. Canalul, cei 77 de kilometri sapati, este o minune inginereasca a lumii moderne, plus ca are un avantaj enorm, anume scurteaza drumul navelor care vor sa treaca de cealalta parte a Americii cu circa 2500 de kilometri. Nu sunt numai nave industriale, ci si de calatori/turisti care vor sa vada ce presupune o astfel de traversare.
Ship-At-Panama-Canal-1

2) Barro Colorado.
E o insula pe care puteti ajunge daca strabateti lacul Gatun. Desi numele poate nu va spune nimic, este una dintre cele mai spectaculoase si mai izolate rezervatii naturale din lume, gazduind in doar cativa zeci de kilometri patrati peste 400 de specii de pasari si peste 120 de specii de animale.

001R2_41C-600x398

3) Scufundari.
Stiti care e marele avantaj al canalului Panama pentru amatorii de scufundari? Ca pot face scufundari in aceeasi zi atat in Marea Caraibilor, cat si in Oceanul Pacific. Ca regula generala, apele oceanului Pacific ascund bancuri mai mari de pesti in timp ce apele Marii Caraibilor contin mai mult coral, plus ca se practica mult si vanatorile de comori lasate in urma de navele care s-au scufundat in zona.
Coral-Diving-Islanders-Dive-Center
In plus, in toate orasele acestui micut stat sunt o multime de mestesugari care isi vand produsele, printre care si celebrele palarii de Panama, faimoase in toata lumea. Daca ajungeti aici si vreti sa cumparati o astfel de palarie, una clasica, facuta manual, dar mai scumpa, este de preferat in locul uneia mai ieftine, dar produse industrial.