close
Statele Unite ale Americii

Vacanta in SUA? Iata cateva lucruri de incercat!

Pentru romani, cel putin, visul emigrarii in SUA a fost foarte puternic in anumite parti ale Romaniei, cu toate ca s-a mai domolit in ultima vreme, pe fondul regulilor foarte stricte in ceea ce priveste accesul strainilor intre granitele SUA. Asta nu inseamna ca Statele Unite ale Americii nu raman un taram spectaculos, care chiar merita vizitat, macar in parte.

Pentru astazi v-am pregatit o lista cu cateva lucruri de incercat in cazul in care va tenteaza o vacanta in SUA, pe care ar fi bine sa le aveti in minte, in functie de unde ajungeti:

1. Traversati muntii Apalasi sau macar aventurati-va cativa kilometri pe Appalachian Trail, cel mai lung traseu de drumetie din lume, lung de aproape 2500 de kilometri.
poteca apalasa

2. Vizitati Yellowstone National Park din statul Wyoming. Bonus: asteptati gheizerul Old Faithful sa erupa.
old faithful

3. Pasionati de sporturi montane si banii nu sunt neaparat o problema? Atunci cateva zile la ski in Aspen sau Vail cu siguranta nu vor fi o problema.
aspen

4. Vizitati observatorul astronomic Mauna Kea (langa un vulcan omonim) din statul Hawaii. Teoretic, e unul dintre cele mai puternice observatoare comerciale din lume.

5. Vizitati comunitatile de amish din statul american Pennsylvania. Majoritatea refuza cu desavarsire tehnologia, plus ca transportul se face cu trasura sau caruta, dar in niciun caz cu masinile.
amish

6. Conduceti din Los Angeles spre San Francisco pe California State Route 1, drum cunoscut si sub denumirea de Pacific Coast Highway. Veti avea parte de peisaje in genul:
California State Route 1

7. Vizitati parcul national Akadia din statul Maine si petreceti o seara sau, cel putin macar cat sa vedeti apusul, langa farul Bass Harbor.
Bass Harbor

8. Vizitati Marele Canion si platforma Skywalk, cu ajutorul careia puteti patrunde la inaltime in imensitatea canionului.
marele canion

9. Daca ajungeti in Las Vegas, pe langa cazinouri, mergeti la un spetacol Cirque Du Soleil.
cirque du soleil

10. Nu se poate sa aveti o vacanta in SUA si sa nu mergeti la rodeo in parcul National Western Rodeo in Denver, Colorado.
colorado rodeo

11.
Traversati pe bicicleta podul Golden Bridge care face legatura dintre San Francisco si Sausalito. Chiar daca podul e folosit deseori pentru sinucideri, ramane spectaculos si ofera un peisaj iconic al culturii americane.
san francisco goldren bridge