close

Varsovia este capitala Poloniei si este un oras care si-a revenit miraculos dupa bombardamentele din al doilea razboi mondial. Daca ar fi sa ne gandim la un cuvant prin care am putea caracteriza acest oras cu siguranta acesta este: reinventarea. Pe masura ce timpul trece aceasta frumoasa capitala se reinventeaza si se dezvolta in fiecare zi pas cu pas.

Poate cea mai impresionanta cladire din Varsovia este cea a Palatului Culturii si Stiintelor, situata in aproprierea garii. Aceasta a fost construita de Stalin si s-a vrut a fi cea mai inalta constructie din Polonia. Din pacate modernismul a dus la construirea asa-numitilor zgarie nori care au reusit sa o detroneze.

Desi centrul istoric al Poloniei a fost distrus in totalitate in timpul razboiului, a fost reconstruit si i s-a redat fosta glorie si valoare. Ba chiar putem spune ca parca are o insemnatate si confera un sentiment mai puternic. Este asemenea unei pasari Phoenix ce se renaste de fiecare data din propria cenusa.

O data ajunsi aici va recomandam sa va bucurati de plimbarile la pas. Veti intalni oameni dispusi sa fie ghizii vostri locali si sa va arate cele mai importante locuri din oras. O ocazie ideala pentru a descoperi cele mai ascunse secrete si locuri ale unui oras cu atata importanta istorica si nu numai. Sa nu uitam ca Varsovia este orasul in care s-a nascut Marie Currie si puteti vizita casa memoriala a celebrei savante.

varsovia5

Este un oras cu surprinzator de multe parcuri cu multa verdeata si amenajate cu statui cat mai diversificate. Iar daca veti merge sa o vizitati in iunie veti simti din nou mirosul florilor de tei,  pentru ca in partea aceasta a Europei copacii infloresc mai tarziu ca la noi in tara.

varsovia7

Un alt loc ce trebuie vizitat este Palatul Wilanow cu gradinile sale. Palatul este, probabil, cel mai frumos din intreaga Polonia. Un loc in care fiecare din voi se va simti liber si isi va putea asigura cateva clipe de ragaz pentru sine.

varsovia8

Si pentru ca dupa fiecare plimbare prin oras toata ziua, trebuie sa mergeti sa mancati undeva in oras. Nu veti vedea niciunde in lume terase mai frumos decorate.  Sunt inconjurate de vegetatie si au aprinse felinare si luminite asemenea celor al unui pom de Craciun.

Pentru ca am adus in discutie Craciunul ne-am gandit la acea perioada a sarbatorilor lunii decembrie. Avem special pentru voi o oferta de neratat pentru Revelion la Varsovia incepand de la 575 euro/persoana pentru:

– Cazare 5 nopti cu MIC DEJUN la Hotel POLONIA PALACE 4* ;
– Transfer grup aeroport/ hotel/ aeroport
– Tur panoramic al orasului Varsovia cu ghid local vorbitor de limba romana
– Bilet de intrare inclus pentru Castelul Regal;
– Bilet de intrare inclus pentru Parcul Palatul Wilanow (din pacate interiorul nu se viziteaza in perioada 17.12 – 06.01 din cauza unor lucrari de restaurare);
– Transport avion Polish Airlines cursa directa Otopeni – Varsovia si retur;
– Taxele de aeroport 110 €/persoana (pot suferi modificari pana la data plecarii in functie de evolutia pretului petrolului)
– BONUS asigurarea medicala si storno (indiferent de varsta)
– Asistenta turistica locala in limba romana

Pentru mai multe detalii puteti accesa oferta aici: Revelion Varsovia 2014

image.php

varsovia1

varsovia6

varsovia9

varsovia10

varsovia3

varsovia4

varsovia2

Pentru a completa starea de visare, la un moment dat in calea plimbarilor voastre veti vedea un coplot imens. Despre acesta se spune ca indeplineste dorintele cele mai indraznete ale celor care il ating.  Ce putem sa va uram? Vizitati Varsovia si doritit-va sa faceti si sa atingeti fiecare scop propus in viata.

Warsaw 1

Tags : varsovia