close
Destinatii ⇣Italia

Verona, unul dintre oraşele italiene celebre

Verona se găseşte la 50 de kilometri de Vicenza, la poalele unei trecători alpine. A fost colonizată pentru prima dată de romani în anul 89 î.Hr. A fost capitală regională. În 1402, Verona s-a alăturat Veneţiei, făcând parte din Republica Veneţiană până în 1797.  De atunci şi până în 1866 a fost sub dominaţie austriacă. În 1866, oraşul devenea parte a noului Regat al Italiei. În cel de-Al  Doilea Război Mondial,  Verona a fost grav avariată de bombardamente.

Verona înseamnă ruine romane, castele medievale, biserici, palate. Este cel mai mare oraş din partea continentală a regiunii Veneto.

verona

Obiective turistice:

Piazza Brà şi marele amfiteatru roman

piazzabra-verona
amfiteatrulverona

Amfiteatrul a fost construit în secolul I,  fiind al treilea amfiteatru roman ca mărime din ţară. În iulie şi august au loc spectacole de operă, atunci fiind un festival.

Bazilica San Zeno Maggiore

Este cea mai frumoasă biserică în stil romanesc din Italia. Sfântul Zeno  este sfântul patron al  Veronei.

Bazilica a fost construită în secolul 4, forma actuală datând din anul 1398. La exterior sunt două uşi frumoase din bronz. În interior sunt coloane romane, iar altarul principal deţine opera lui Andrea Mantegna,  ”Madona cu Pruncul şi Sfinţii”.  Tavanul din bazilică are aspectul deosebit, seamănă cu interiorul din lemn al unei bărci răsturnate.

basilicaverona
san-zeno-maggiore-church

Parco dell’ Arsenale

Este cel mai mare parc din Verona.

parcoverona

Statuia lui Dante Alighieri din Piazza dei Signori

În 1301, Dante Alighieri a fost întâmpinat de familia Scaligeri care, deşi era crudă, a arătat înţelegere în ceea ce priveşte domeniul culturii. Dante Alighieri a dedicat ultima parte a lucrării ”Divina Comedie” unuia dintre membrii familiei Scaligeri.

piazzadeisignori-verona
dante-verona

Domul din Verona

Catedrala are faţada din piatră cu nuanţe roz. Portalul sudic are basoreliefuri care descriu povestea lui Iona şi a balenei.

În interior, pictura ”Înălţarea  Maicii  Domnului”  de Tiziano este principala atracţie. Se află în prima capelă de pe latura nordică.

Catedrala este construită în stil romanic.

duomo-di-verona

Torre dei Lamberti

Este un turn medieval de 84 de metri. A fost construit de familia Lamberti în 1172. Din acest turn puteţi avea o privelişte minunată asupra oraşului.

torre-lamberti-verona

Casa Julietei

Este un loc unde vin mulţi turişti. Datează din secolul 13. Balconul a fost adăugat în 1935.  Graffiti ale îndrăgostiţilor înfrumuseţează peretele de la intrare.

casajulieteiverona

 

 

 

Tags : celebruorasVerona