close
Companii aeriene

Wizz Air investeste in baza din Cluj Napoca

Conform declaratiilor vice-presedintelui operatorului low cost Wizz Air, John Stephenson, investitia in baza din Cluj s-a meritat cu varf si indesat, cei de la Wizz marindu-si traficul pe aeroportul clujean cu circa 42% in ultimele  8 luni si jumatate, cu mult peste estimarile initiale.

Asadar, cei de la Wizz Air au dat astazi o serie de vesti bune pentru clujeni si nu numai, cat si pentru impatimitii de calatorii (PREZENT!): incepand cu luna iulie a anului 2016, de pe Aeroportul International “Avram Iancu” din Cluj vor zbura nave si catre Alicante (Spania), Berlin (capitala Germaniei, probabil zborul care ma bucura pe mine cel mai mult), Billund (Danemarca) si Doncaster Sheffield (Regatul Unit al Marii Britanii).

Mai mult, operatorul aerian va duce o noua aeronava Airbus A320 la Cluj, crescand numarul avioanelor cu baza in Romania la 17. Va fi o lupta crancena pentru suprematie in 2016, mai ales ca pe aeroportul din Cluj mai intentioneaza sa functioneze si alte companii, pe langa cele despre care am mai discutat (de exemplu, Polonezii de la LOT, care vor fi foarte populari in randul posesorilor de Bitcoin), in speta LOT Airlines si Blue Air.
wizzair
Totusi, in ciuda concurentei din ce in ce mai puternice, strategia celor de la Wizz Air pare a fi eficienta, dovada ca traficul pe ultimul trimestru a crescut, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut cu circa 20%, semn ca lucrurile se misca intr-o directie buna pentru companie, dar si pentru calatori. Daca planificati o excursie pentu la anul, mai aruncati un ochi pe aici, intrucat vom fi primii care sa va anunte de ofertele speciale pentru primele bilete cumparate pe rutele mai sus anuntate.