close
Destinatii ⇣

Mahmudia, un loc deosebit din Dobrogea

Mahmudia este o comuna din judetul Tulcea. Se gaseste pe bratul Sfantu Gheorghe. Este alcatuita din satul Mahmudia. In Mahmudia traiesc romani, lipoveni, ucraineni si turci. Aici se poate ajunge cu masina. Sunt 32 de kilometri din Tulcea pana in Mahmudia. Alt traseu este din Murighiol pana in Mahmudia.  

In localitate a fost amenajata o frumoasa promenada pe bratul Sfantu Gheorghe.

„Casa Pescarului”, un muzeu din Mahmudia

Puteti admira portul traditional, reconstituiri ale unor scene cu pescari, obiecte din gospodarie.

Vara, la muzeu sunt si alte expozitii.

In apropierea Mahmudiei se gaseste Cetatea Salsovia, un castru roman. Cetatea a fost ridicata in secolul III era noastra. A fost locuita pana la inceputul Evului Mediu.

Aproape de Cetatea Salsovia a fost amenajat un parc de aventura care are forma de corabie. Sunt opt trasee de catarare, cinci niveluri de dificultate. Copiii trebuie sa aiba peste 4 ani. Acolo se gasesc: tiroliana, trambulina, tir cu arcul, loc de joaca pentru copii.

Din Mahmudia se poate ajunge usor in diverse locuri din Delta Dunarii : Mahmudia-Lacul Gorgova, unul dintre cele mai Mari din Delta Dunarii; Mahmudia-Sfantu Gheorghe, Sacalin; Mahmudia-Plaja Perisor, o plaja salbatica; Mahmudia-Padurea Letea; Mahmudia-Sulina, singurul oras din Delta Dunarii.