close
Italia

Vacanta in Sicilia? Iata cateva sfaturi!

Goethe spunea ca daca nu ati vizitat Sicilia, atunci nu ati vizitat cu adevarat Italia, intrucat sufletul acestei tari in acel loc rezida. Zilele trecute v-am prezentat o scurta lista cu lucruri de facut in Italia, iar daca o sa o studiati un pic, o sa vedeti Sicilia nu apare prea des. Asta nu inseamna ca nu merita vizitata, ci mai degraba ca trebuie sa stiti ce vreti si sa mergeti la sigur. Tocmai de aceea v-am pregatit o lista cu sfaturi, precum:

1) Zburati cu curse interne spre Palermo sau Catania. Zborurile sunt relativ ieftine, plus ca nu mai pierdeti timp cu feribotul;

2) Nu ratati vinul de migdale din Taormina (celebru in Italia), plus ca daca ajungeti si in Castemolla, veti putea cumpara un tip de vin servit in tipul deserturilor. Puteti cumpara sticle micute, care reprezinta suveniruri grozave pentru cei de acasa.
vin de migdale

3) Cumparati obiecte de ceramica din Caltagirone. Majoritatea sunt pictate manual, iar daca acordati un pic de timp, gasiti ceramica pe care chiar ati afisa-o acasa fara nicio problema, chiar daca in magazine veti gasi si multe obiecte kitschoase.
caltagirone-ceramic-shop

4) Suneti pasionati de dulciuri? Atunci trebuie neaparat sa incercati Cannoli sicilieni! Sunt din foietaje umplute cu ricotta, cu dimensiuni variabile, de la un deget pana la cannoli de dimensiunea unui pumn, asa cum sunt cei care se gasesc in zona orasului Palermo.
800px-Cannoli_siciliani

5) Daca inchiriati masini, evitati pe cat posibil sa conduceti in interiorul oraselor, mai ales in Taormina, un loc in care regulile de circulatie nu prea conteaza. Politie nu prea exista pe drumuri, iar pe strazile de coasta ar fi bine sa nu va luati la intrecere cu soferi locali, intrucat sunt multe curbe foarte periculoase.

6) Planificati-va excursiile si perioadele de odihna astfel incat siesta locala, un obicei foarte raspandit, sa nu va afecteze. Mai ales in zonele rurale, dar nu numai, de la 12 pana aproape de 3-4, majoritatea magazinelor sunt inchise, intrucat proprietarii isi fac siesta de dupa amiaza.

In plus, orasele sunt superbe, insa despre Taormina si Siracuza vom vorbi intr-un articol viitor.