close

Orasul din Romania pe care am ales sa il vizitam astazi este Cluj-Napoca sau mai simplu, cum ii spune toti, Cluj. Un oras cu oameni frumosi, o capitala a ardelenilor. Este cu siguranta printre cele mai dezvoltate si frumoase ale minunatei noastre tari. Foarte multi tineri aleg Clujul pentru a isi continua studiile universitare pentru ca aici gasim facultati foarte bune, dar si pentru ca le ofera o alta viata. Aici nu veti intalni agitatie sau oameni care sa nu ne zambeasca pe strada. Asta e starea cea mai buna care poate descrie atmosfera orasului: veselie.

cluj (3)

Cluj – Napoca este resedinta judetului Cluj si cel mai mare oras al acestuia. Aici la fiecare pas va veti intalni cu istoria veche a acestei regiuni combinata cu modernismul zilelor in care traim. Autoritatile locale au reusit intr-un mod extraordinar sa pastreze cladirile vechi aproape intacte si sa le adapteze la cerintele de azi.

cluj (1)
cuj (2)

Printre locurile pe care trebuie sa le vizitati daca ajungeti la Cluj se numara:

1. Gradina Botanica care se intinde pe o suprafata de 14 hectare si gazduieste un numar de peste 10.000 de plante. Veti ramane placuti impresionati de multitudinea culorilor atat la plante cat si la arbori. Intregul complex are si 6 sere in care sunt expuse publicului larg plante tropicale si subtropicale. De altfel aici veti admira flori de pe intoata intinderea globului, flori pe care nici nu va gandeati candva ca veti avea ocazia sa le admirati. Tot aici se afla si muzeul botanic care are un numar de 6.900 de exponate inca din cele mai vechi timpuri.

gradina_botanica_cluj

2. Muzeul Szervátiusz care este unul privat si este situat chiar in centrul orasului. Exponatele de aici sunt inchinate religiei catolice si sunt reprezentate prin sculpturi al sculptorului Szervátiusz. Muzeul este un loc deschis in memoria scultorului. Personajele sculptate sunt in mare parte din biblie, dar si istorice ele fiind din lemn sau piatra.

3. Muzeul etnografic se imparte in mai multe sectoare ce se adreseaza activitatilor intreprinse de om in trecut. Printre acestea se numara: vanatoarea, pescuitul, pastoritul, olaritul, prelucrarea metalelor sau agricultura. Toate acestea au incaperile lor diferentiate intre ele. Aici veti vedea obiecte specifice acele activitati, detalii despre cum erau folosite si costumele purtate de acei mestesugari.

muzeul etnografic cluj

4. O vizita la Cluj nu este completa fara o plimbare prin Parcul Central care este unul din cele mai importante spatii verzi din oras. Cea mai linistitoare senzatie o veti avea aici. Un loc cu gazon foarte bine intretinut, bancute la tot pasul asezate la umbra copacilor vechi si noi.

ParculcentralCluj

Tags : vacanta cluj