close

Probabil ati auzit in ultima vreme ca una dintre cele mai bune destinatii de vacanta e Marrakesh. Acest oras este al patrulea cel mai mare orase din Maroc, fiind depasit doar de catre Fes, Casablanca si Rabat. Orasul acesta are o istorie vece de 950 de ani, chiar daca se spune ca e locuit de triburi berbere inca din neolitic.

Pentru articolul de astazi v-am pregatit un top al celor mai importante 5 motive pentru care trebuie sa vizitati Marrakesh, motive care, speram noi, sunt suficient de puternice pentru a va convinge ca urmatorul concediu sa fie o vacanta in Maroc:
marrakech 4

marrakech 3

marrakech 2

marrakech

  1. Marrakesh e unul dintre fostele orase imperiale, ceea ce inseamna automat ca e un loc incarcat de istorie si de cultura. Cu un ghid potrivit, puteti sa aveti parte de mai multa cultura decat ati avea in Milano sau in Paris.
  2. Muzeele din Marrakesh au colectii unice in lume. Cele mai importante muzee sunt: muzeul omonim, care este o sursa excelenta de izvoare istorice, dar si de bijuterii ale diferitelor civilizatii care au trait sau care traiesc pe teritoriul Marocului. Mai sunt, de asemenea, muzeele Dar Si Said (cunoscut in special pentru bijuteriile din epoca Abdel Aziz) si muzeul de arta islamica, bogat in piese de arta de origine sau cu influenta islamica.
  3. Piata berbera din Marrakesh. E un loc care, asemeni marelui bazar din Istanbul, aduna sute de comercianti berberi in acelasi loc. Pietele respective se numesc “souk”-uri, iar cele mai importante sunt Souk Semmarine, Souk Ableuh, Souk Kchacha si Souk Siyyaghin. Sunt locuri din care, cu putina tocmeala, oricine poate cumpara de la fructe la covoare berbere cu mult sub pretul pietei.
  4. Gradinile Menara sunt un obiectiv turistic foarte important. Sunt printre cele mai vechi gradini artificiale ingrijite, avand o istorie de peste 1000 de ani.
  5. Pentru ca orasul are 2 mari palate, care sunt printre cele mai fascinante cladiri islamice din lume, anume Palatul Regal si Palatul Bahia.