close
BelgiaDestinatii ⇣Europa

Bruxelles – una din cele 3 capitale ale Europei

Bruxelles este una din cele trei capitale ale Uniunii Europene alaturi de Luxemburg si Strasbourg.
Este un oras cosmopolit, care iubeste mancarea buna si in care viata se traieste intr-un ritm alert. Este un oras uneori rebel si rautacios, alteori grijiliu si atent la detalii. Dar in afara de toate aceste variatii este o destinatie de vacanta placuta care va va da o stare de bine si va va permite sa patrundeti in inima Europei. Toate deciziile importante ale lumii aici se iau, putem spune ca gongul final aici va rasuna mereu. Veti descoperi o capitala relaxanta si confortabila la fel ca istoria sa pe care o veti vedea la fiecare pas pe strazi care parca nu au imbatranit nici azi.

bruxelles

Localizare:

harta_bruxelles

Cum ajungeti:

Din Romania puteti ajunge numai cu avionul pana la Bruxelles. Nu este un zbor extraodinar de scump, asta si in functie de cat de apropriat de perioada de plecare va achizitionati biletele. Exista companii economice care efectueaza curse directe catre Bruxelles. Daca vreti sa face o calatorie prin Europa puteti merge si cu masina, numai ca aceasta varianta este mai costisitoare si pierdeti destul de mult timp pe drum.

bruxelles1

Atractiile zonei:

Atomium–  este cu siguranta simbolul Bruxelului si al Belgiei. Are o arhitectura unica si a fost construit pentru Expozitia Mondiala din 1958, Atomium are forma structurii unui atom marit de 165 miliarde de ori. Dincolo de plimbarile suprarealiste prin tuburi si sfere, Atomium gazduiește o expozitie permanenta cu privire la istoria sa, precum expozitii temporare pentru un public larg (stiinte, design, societate).

atomium-brussels-belgium

Atomium-elevators

Muzeul Stiintelor Naturale – daca ajungeti in vizita nu puteti rata acest muzeu. Veti putea putea vedea mamifere pe cale de disparitie si veti invata de ce sunt aceste animale atat de speciale. In interior este un tunel care face legatura intre istoria Polului Nord si cea a Polului Sud. Inchipuiti-va ca aici veti vedea mamifere de care nici nu stiati ca exista si va fi o adevarat lectie de biologie. Iar pentru copii vostri aici va fi raiul pe pamant si vor invata si cunoaste detalii despre habitaturile fiecarei specii in parte.

bruxelle

Muzeul benziilor desenate – aici veti vedea primele modele de benzi aparute, dar si colectii celebre din zilele noastre. Va veti putea bucura de reproduceri tridimensionale. Muzeul gazduieste aproximativ 7000 de placi originale de desene. Veti face o calatorie in timp pentru a descoperi originile artei benzilor desenate, pornind de la picturile rupestre si  incheind cu metodele moderne de imprimare.

muzeul_benzilor_desenate

Primaria din Bruxelles – este una dintre cele mai frumoase cladiri civice din Belgia. Nu numai din cauza numeroaselor sculpturi ce impodobesc zidurile sale, dar, de asemenea, din cauza proportiilor sale perfecte si frumusetea incomparabila a turnului sau.

primarie_bruxelles

Bazilica de la Koekelberg – Aceasta este a cincea cea mai mare biserica din lume și cel mai mare edificiu construit vreodata. Ea adaposteste de surori negre ( care poate fi vizitat doar cu o programare in prealabil) si Muzeul de Arta Moderna Religioasa (deschis joi, vineri si duminica de la 14 – 16 sau cu programare in alte zile).

basilica_bruxelles1

basilica_bruxelles

Cand sa vizitati Bruxelles:

Aceasta minunata capitala a Europei poate fi vizitata in orice moment al anului. Va va adopta in ritmul sau alert, in viata activa de noapte si culturala. Mereu aici se intampla ceva. Este un eveniment, o piesa de teatru frumoasa, un concert al unui artist celebru. Nu aveti cum sa nu va indragostiti de acest oras cosmopolit inca din primele clipe.

bruxelles3

bruxelles2

 

Tags : bruxelles