close
poiana-la-Cheile-Gradistei

Cheile Grădiştei se află între localităţile Moieciu de Jos şi Fundata, în apropiere de Culoarul Rucăr – Bran, la aproximativ 30 de km de Braşov. Sunt  faimoase pentru  frumuseţea peisajelor si a versanţilor abrupţi.

Este  o  zonă perfectă pentru relaxare.

În apropiere se află şi Cascada La Chisătoare,  pe malul stâng al Pârâului Turcului,  aceasta fiind  Rezervaţie bio-geologică. Vara, pajistile de lângă cascada sunt folosite pentru  camping.  Iarna, cascada îngheaţă în unele locuri,  coloanele de gheaţă fiind  uimitoare.

Foarte aproape de Cheile Grădiştei se mai găsesc: Cetatea Râşnov, una dintre cele mai bine păstrate cetăţi ţărăneşti din  Transilvania, Castelul Bran şi Muzeul Satului din staţiunea Bran, Peştera Liliecilor din satul Peştera.

La plecarea din Cheile Grădiştei urmează un drum forestier de aproximativ 5 km care duce spre localitatea Fundata, cea mai înaltă localitate din zonă, unde turiştii se pot bucura de alte peisaje superbe.

În perioada 29-30 august, Cheile Grădiştei găzduiesc o compeţie, şi anume Campionatul Mondial de Biatlon. Participă sportivi din 25 de ţări, atât la proba masculină, cât şi la cea feminină.

Juniorii , dar şi seniorii se vor intrece în probe de ştafetă,  sâmbătă în întrecerile de sprint , iar duminică această competiţie se încheie cu pursuitul.

Iată Programul Campionatului Mondial de Biatlon de Vară-Role:

Sâmbătă, 29.08.2015
Sprint 9:45 Junioarele
Sprint 12:00 Juniorii
Sprint 14:30 Senioarele
Sprint 16:30 Seniorii

Duminică, 30.08.2015
Pursuit 10:00 Junioarele
Pursuit 11:00 Juniorii
Pursuit 14:30 Senioarele
Pursuit 15:45 Seniorii

Intrarea este liberă !

Tags : campionatcheile gradisteimondial