close
Destinatii ⇣

Catedrala Saint Pierre din Geneva va asteapta sa o vizitati

La inceputul acestei saptamani, dupa un weekend prelungit va propun sa va ganditi sa va planuiti o vacanta intr-un oras boem si plin de romantism: Geneva. Este al doilea cel mai mare oras al Elvetiei si se afla la granita dintre aceasta si Franta. Acesta este inconjurat de frumusetea muntilor Alpi care se reflecta parca in arhitectura cladirilor. Si daca ati ajuns aici cu siguranta nu trebuie sa ratati sa vizitati Catedrala Saint Pierre. Celebrul lacas de cult al Genevei are o vechime de peste 850 de ani si este situat in centrul vechi al orasului. Aceasta reuseste sa combine in arhitectura sa diferite stiluri incepand de la Ancient la gotic.

C

Constructia catedralei a inceput in anul 1160 si a durat aproximativ pana in 1252. Aceasta a suferit foarte multe modificari in toti acesti ani si a fost reconstruita de mai multe ori chiar si dupa aceasta perioada. De altfel ultima reconstructie a avut loc in secolul al 18-lea.

catedrala-saint-pierre-geneva (2)

Cladirea principala a catedralei are o lungime de 64 de metri. Aceasta are un interior vechi, spatios si destul de simplu decorat, fiind inserate candelabre stralucitoare ce reusesc sa scoata in evidenta altarul situat central. In fata altarului, pe culoarul din centru au fost amenajate banci si cateva capele. Culoarele laterale sunt decorate cu blocuri imense de piatra.

catedrala-saint-pierre-geneva (3)
catedrala-saint-pierre-geneva (4)

Este un loc ce gazduieste in interiorul sau ani de istorie si preotii va pot spune povesti din trecutul Genevei si zonelor de jur imprejurul orasului. Si cu siguranta toti suntem de acord ca cea mai buna lectie de istorie o puteti invata de la localnici, ei stiu sa va povesteasca toata amanuntele si sa ambaleze totul in asa fel incat sa puteti retine foarte usor pana si cel mai mic detaliu.

catedrala-saint-pierre-geneva (5)
catedrala-saint-pierre-geneva (6)

Daca ajungeti aici trebuie sa stiti:

Adresa: Place du Bourg-de-Four 24, 1204 Geneva, Switzerland

Orar vizitare: de luni pana vineri intre 10:00 – 17:00

Tarife acces: Gratuit

 

Tags : catedrala saint pierre