close

America este o ţară interesantă, cu locuri speciale care merită a fi vizitate de turişti.

Iată câteva dintre acestea:

Oraşul Chattanooga

Se află în statul american Tennessee. Este oraşul podurilor albastre. Ca obiective turistice, amintim de Acvariul cu prezentarea peştelui de apă dulce, Muzeul Hunter de Artă Americană care expune opere din perioada colonială şi până în prezent. Sunt expuse picturi, sculpturi, lucrări pe hârtie.

Un alt muzeu frumos este Muzeul de Arte Decorative Anna Safley. Se găseşte într-un edificiu victorian. Colecţia cuprinde antichităţi din sticlă și ceramică, dar şi mobilier.

În apropierea oraşului Chattanooga puteţi admira o spectaculoasă cascadă, Rubby Falls de 44 de metri.

Savannah

Oraşul din statul Georgia are o arhitectură antebellum, o arhitectură neoclasică din secolul 19, din America.

În trecut a fost capitala statului Georgia.

Este celebru şi datorită filmului cu Tom Hanks, „Forrest Gump”, căci scena băncii s-a turnat în oraş. Actorul stă pe o bancă.

În acest oraş se desfăşoară şi „Savannah Music Festival”.

Mount Mitchell State Park

Se găseşte în statul Carolina de Nord. Stabilit în 1915, este primul parc statal din Carolina de Nord.

Clarksdale

Este un oraş din Mississippi, celebru datorită muzicii blues. Acolo există Delta Blues Museum, muzeu dedicat acestui gen muzical.

 

Natchez

Un oraş tot din Mississippi, a fost la început indian. Africanii, francezii, englezii şi spaniolii au lăsat o moştenire culturală bogată.

În 1817 a fost prima capitală a statului Mississippi.

Vizcaya Museum and Gardens din Miami

Această clădire este monument naţional. În 1987, preşedintele american Ronald Reagan l-a primit acolo pe Papa Ioan Paul al ll-lea în prima sa vizită la Miami.

Nashville

„Oraşul Muzicii”, Nashville este capitala statului american Tennessee. Acolo puteţi vizita Country Music Hall of Fame and Museum, muzeu dedicat muzicii country şi Muzeul Johnny  Cash dedicat vieţii acestui cântăreţ.

Lacul James

Se află în Carolina de Nord. Are o suprafaţă de 26,42 kilometri pătraţi. A fost creat între 1916 şi 1923 ca un proiect hidroelectric.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags : deosebitelucruriStatele Unite ale Americii