close
Destinatii ⇣

Ce ar trebui sa stiti despre Botswana !

Botswana este o tara situata in partea de sud a continentului African. Denumirea sa oficiala este Republica Botswana. Este o tara care se afla pe lista primelor locuri ce trebuie vizitate daca vreti sa vedeti safariul african. Ea reuseste sa ofere una din cele mai frumoase si mai amanuntite imagini asupra faunei salbatice de pe planeta. Dar eu azi m-am gandit sa va fac un top cu 10 lucruri pe care ar trebui sa le stiti si care diferentiaza Botswana de alte tari:

vacanta-botswana (1)

1 . Botswana este tara cu cele mai multe specii de manguste din lume. Este incredibil cate pot sa fie aici. Dar oricum se intelege de la sine prezenta lor datorita climatului secetos al tinutului.

vacanta-botswana (5)

2 . Stema Botswanei este reprezentata de un scut tinut de 2 zebre. Zebrele fiind animalele cele mai intalnite in safariul lor.

3 . Potrivit unui raport din 2007, Botswana detine mai multi elefanti decat oriunde in Africa sau in lume. V-am spus ca aici se gaseste cel mai natural si mai frumos safari din lume. 🙂

4 . Una din limbile ce se vorbeste aici este !Xoo. Studiile spun ca aceasta are 112 de sunete distincte si este vorbita de aproximativ 4.000 de persoane.

5. Locuitorii din Botswana se numesc ” Batswana “, iar singularul cuvantului este ” Motswana ” .

vacanta-botswana (4)

6 . Botswana a castigat prima sa medalie olimpica de la Londra 2012, cand Nijel Amos a castigat argintul la 800 de metri.

7 . Botswana este al treilea cel mai mare producator de diamante din lume dupa Rusia si Canada.

8. Si pentru ca se afla in tinutul African, cunoscut pentru multitudinea de boli, este a doua tara cu cel mai mare numar de bolnavi infestati cu HIV/SIDA. Pe primul loc se afla Elvetia.

9. Daca vreti sa mergeti aici va spun sa o faceti in timpul iernii. Vremea este placuta si va puteti plimba linistiti prin Safari. Climatul Botswanei este semiarid, asta insemnand ca verile sunt sufocante la ei.

vacanta-botswana (2)

10. Desertul Kalahari este locul in care neaparat sa mergeti daca ajungeti  in Botswana. Acesta ocupa doua treimi din suprafata tarii si, de altfel, are si cel mai mare safari din tot tinutul.

vacanta-botswana (3)

 Daca mai aveti intrebari le astept in rubrica de comentarii a articolului sau pe email !

Tags : botswana