close
Destinatii ⇣

Cele mai populare destinatii de vacanta pe Instagram

Pe langa Facebook, Instagram a devenit unul dintre cele mai populare servicii de photo-sharing, folosit de peste 300 de milioane de oameni din intreaga lume. Unul dintre motivele pentru care aplicatia este atat de populara e faptul ca permite editarea fotografiilor, indeosebi adaugarea unor filtre mai mult sau mai putin spectaculoase, dar care nu necesita cunostiinte tehnice.

Instagram este, daca vreti, o versiune mai simplista a Facebook-ului si este folosita exclusiv pentru poze si mai putin pentru socializare. De exemplu, una dintre categoriile de poze foarte des intalnite sunt cele din vacantele utilizatorilor, lucru care, lasand la o parte scopul initial, a permis studierea celor mai populare destinatii de vacanta pe Instagram.
destinatii populare pe instagram
Pe de o parte, rezultatele nu sunt catusi de putin surprinzatoare, ba chiar indraznim sa spunem ca pe alocuri sunt cliseice, in sensul ca ne asteptam ca respectivele locuri si obiective turistice sa ocupe locurile pe care le ocupa.

Cum sa nu stim ca New York City este cea mai populara destinatie de vacanta din lume? Iar daca vorbim de New York, vorbim si de Time Square, de Central Park si/sau de Empire State Building. La fel, daca vorbim de Londra, vorbim de Big Ben, de Turnul Londrei sau de Millenium Pier, pe langa multe altele, la fel ca atunci cand vorbim de Las Vegas, vorbim de Las Vegas Boulevard, de MGM Grand sau de hotelul Bellagio.

Ce e suprinzator la acest studiu e popularitatea neasteptata a unor orase in detrimentul altora. De exemplu, pentru utilizatorii Instagram, Moscova este mai populara decat Bangkok si decat Venetia sau decat Dubai, iar orasul american Orlando este mai popular decat Amsterdam, Berlin, Honolulu sau chiar Hawaii.

Rezultatele acestu studiu nu sunt neaparat relevante pentru marele public, intrucat ele depind exclusiv de tipul de oameni care foloseste Instagram, in speta oameni tineri, cu timp mult la dispozitie, cu interese diferite fata de cei trecuti de o anumita varsta.