close

Insulele Capului Verde fac parte din Republica Capului verde si sunt in numar de 10. Ele sunt situate in in Oceanul Atlantic, pe coasta Africii de Vest. Probabil ca reprezinta una din cele mai frumoase destinatii ale acestei regiuni. Un loc in care paradisul naturii tropicale se combina cu nisipul fin si cu albastrul cristalin al oceanului. Locul in care orice poveste de iubire va prinde contur si va capata o alta dimensiune spatiala. O data ajunsi aici singura grija a voastra va fi sa leneviti pe plaja, sa explorati imprejurimile si sa va contopiti in activitatile cotidiene ale localnicilor.

insulele capului verde (2)

Este locul in care nu aveti cum sa va plicitisiti pentru ca puteti face in fiecare zi cate o excursie pe fiecare insula in parte. Fiecare vine cu ceva nou spre intampinarea turistilor. Daca sunteti pasionati de scubadiving sau surf trebuie neaparat sa ajungeti in Insulele Capului Verde cel putin o data in viata.

Aceasta a fost o regiune nepopulata initial. Apoi cand a fost colonizata, locuitorii au incercat sa profite la maxim de facilitatile naturale ale locurilor. Tocmai de aceea scufundarile in ocean sau surfingul sunt sporturile cele mai practicate aici. Vantul este mereu numai bun pentru surfing, iar oceanul este la dispozitia turistilor ce isi doresc sa il exploreze.

insulele capului verde (1)

insulele capului verde (3)

insulele capului verde (4)

Daca veniti in vacanta aici in perioada iulie-septembrie veti avea ocazia sa vedeti unul din cele mai frumoase fenomene din lume. Veti vedea cum broastele testoase vin la mal si isi depun ouale pe plaja in cuiburi. Insulele Capului Verde sunt unul din cele 3 locuri importante din lume in care se produce acest fenomen.

insulele capului verde (5)

insulele capului verde (6)

Trebuie sa mentionez ca aici niciodata nu este prea cald sau prea frig. Desi sunt situate in Africa, influenta Oceanului ii ofera acestui taram temperaturi blande cu maxime in medie de 30 de grade in timpul verii. Ceea ce este foarte bine pentru corpul uman si pentru a ne putea bucura cat mai mult de plimbarile in aer liber la orice ora din zi. In perioada iernii temperaturile aici sunt undeva la 20 de grade. Asa ca daca va e frig si v-ati saturat de zapada din Romania puteti sa va urcati in avion si sa alegeti Insulele Capului verde ca destinatie.

insulele capului verde (7)

Mai trebuie sa stiti ca pentru a putea petrece sejurul pe teritoriul acestei tari aveti nevoie de pasaport valabil cel putin 6 luni si de viza. Viza se poate obtine in momentul sosirii, in aeroport de la politia de frontiera. In momentul in care aplicati pentru viza in aeroport trebuie sa prezentati pe langa documentele de identitate si voucherul de hotel + o dovada a faptului ca aveti bani la voi. Viza obtinuta in aeroport este pe o periada de 15 zile si va costa in jur de 25 euro/persoana.

Daca si pe voi v-au fascinat imaginile cu aceste insule desprinse din rai va astept cu pareri in rubrica de comentarii de mai jos sau sa ma contactati direct pe email ! Travelica va invita sa visati alaturi de el la cele mai exotice destinatii de vacanta!  🙂

Tags : Insulele Capului Verde