close
Destinatii ⇣EuropaSlovacia

City Break in Bratislava: sfaturi pentru cei care calatoresc prima data

Pentru cei care isi doresc un city break in Bratislava, adica in capitala Slovaciei, o sa incepem o mini-serie de articole azi cu cateva recomandari, urmand ca maine seara sa ne concentram mai mult asupra celor mai importante obiective turistice din oras. Pentru azi, in schimb, v-am pregatit o serie de recomandari si informatii generale.

Capitala Slovaciei are un sistem foarte bun de transport public, dar si de transport in general. Autostrazile D1 si A6 fac conexiunea cu restul Europei, plus ca orasul are nu mai putin de 6 linii separate de cale ferata. In ceea ce priveste transportul public in comun, turistilor li se recomanda sa-si cumpere un City Travel Card, pentru ca asta le ofera acces gratuit (ma rog, cu pretul cardului) la toate mijloacele de transport in comun pentru o perioada de 24-72 de ore.

Apropo de transportul public in comun, trebuie sa stiti ca fumatul este complet interzis in aeroport, in gari, in toate mijloacele de transport in comun si chiar si in statiile aferente lor. Totusi, fumatul nu este interzis in public, si nici in cele mai multe localuri.
bratislava 6

bratislava 5

bratislava 4

bratislava 3

bratislava 2

bratj
Un alt lucru pe care trebuie sa-l stiti e ca in Bratislava nu exista neaparat o cultura a bacsisului, in senul ca nu e chiar atat de pregnanta precum in Romania, insa cei mai multi oameni obisnuiesc sa lase pana la 15% din valoarea notei de plata la restaurant chelnerilor, chiar daca bacsisul in sine nu este asteptat.

Referitor la perioada cea mai buna pentru un city break in Bratislava, probabil cea mai buna perioada e Septembrie-Octombrie, atunci cand orasul se imbraca in straie de sarbatoare. De exemplu, in fiecare an in luna septembrie are loc Bratislava Music Festival, iar in octombrie are loc Bratislava Jazz Festival, plus ca in fiecare seara au loc concerte in diferite pub-uri si cluburi.